Hogyan ne rontsa el a miso levest

A miso leves elkészítése látszólag rendkívül egyszerű, hiszen mindössze néhány összetevőt tartalmaz: erjesztett bab pasztát (vagyis misot), zöldségeket, illetve forró vizet, még tofut sem kell használnia hozzá. Az egyszerű viszont nem mindig jelenti azt, hogy üzembiztos, tehát több hiba is van, amit el lehet követni miso leves készítés közben. Kerülje el ezeket és önből is miso mester válhat!

[wp_ad_camp_1]

Ne használjon például miso helyettesítőt, mert bár az lehet olcsóbb, de a minősége is sokkal alacsonyabb, mint az eredeti misoé. Ez egy olyan leves ami kevés összetevőt tartalmaz, tehát mindegyik összetevőnél számít a minőség, ezért ne sajnálja a pénzt a jó dolgokra, egy üveg miso segítségével átvészelheti a megfázási időszakot is. Ne használjon áruházban vásárolt levest sem, mert bár az lehet, hogy megfelelő a húslevesnek, viszont a miso valami különlegesebbet és finomabbat igényel. Érdemes saját kezűleg készíteni a levest például hínárral, ami a sós miso ízét magas szinten fokozza, ami nem jöhetne létre ha bolti levest használ.

Az is nagyon fontos, hogy nem szabad megsütni a zöldségeket, mert a sütés zsírt, olajat vagy vajat igényel, ami a levesnek egy zsíros textúrát adna. Ehelyett szeletelje fel és vágja fel a zöldségeket vékonyra, így hamar megfőnek a levesben. Az apróra vágott újhagymát pedig csak tálalás előtt érdemes hozzáadni. Ne adja hozzá a misot túl korán a leveshez. A miso egy erjesztett étel, ami azt jelenti, hogy élő, aktív baktériumokat tartalmaz, és ha hozzáadja a forró vízhez, akkor megöli a misoban levő probiotikumokat, ezzel eltörli annak a lehetőségét, hogy a miso javítson az emésztésen. Várja meg amíg a leves megfő, és miután levette a főzőlapról azután tegye bele a misot és keverje meg. A pasztaszerű textúra majd beleolvad a levesbe és ínycsiklandozó miso leves lehet az eredmény.