Hogyan takarítsunk ki megfelelően egy piszkos nappalit

Bár lehet, hogy kiváló munkát végzünk nappalink karbantartásában, időnként többet kell tennünk, mint a karbantartást. Szánjon időt arra, hogy áttekintse, mi kerül a nappali intenzív takarításába.

Bár lehet, hogy kiváló munkát végzünk nappalink karbantartásában, időnként többet kell tennünk, mint az egyszerű takarítás. Szánjon időt arra, hogy áttekintse, mi kerül a nappali intenzív takarításába. Porolja le a nappali mennyezetét és a falak sarkait. Határozza meg, hogy a falakat le kell-e mosni a piszkos helyeken. Helyszíni mosáscis következik, emlékezve a szellőzőnyílásokra, a kilincsekre, az ajtókra és a kapcsolólapokra. Távolítson el minden festményt és fényképet a falak mentén a nappaliban. Legyen óvatos a bekeretezett műalkotások és fényképek tisztításakor. Soha ne permetezzen tisztítószert vagy vizet a keretre. A folyadék beszivároghat az üveg mögé, és károsíthatja a képeket. Ehelyett enyhén nedvesítsen meg egy tiszta ruhát a keret és az üveg áttörléséhez. Porolja le és tisztítsa meg a mennyezeti ventilátort a nappaliban. Nincs annál kínosabb, mint bekapcsolni egy mennyezeti ventilátort, és nagy pordarabok hullanak a vendég fejére.

Használja ezt a nappali takarítási időt a ventilátor és a ventilátorlapátok leporolásához. Lehetséges, hogy gyengéd tisztítószert, például olajszappant kell használnia. Szerelje le az összes lámpatestet, és óvatosan mossa le és szárítsa meg őket, mielőtt kicseréli. Távolítsa el a drapériákat, függönyöket és redőnyöket, és a gyártó utasításai szerint mosson vagy tisztítson. Porszívózza fel és tisztítsa meg az ablakpárkányokat és a sarkokat. Mossa le az ablakok külső és belső oldalát. Szerelje le és öblítse le a nappali ablakainak paravánjait, mielőtt kicseréli. Használjon tartozékokkal ellátott porszívót a kanapé réseinek tisztításához.