Hogyan termeszthetünk kínai díszkörtét?

Ennek a fának a kiválasztásakor legalább harminc láb magas és húsz láb széles érett magasságot kell lehetővé tenni. A lombkorona általában függőlegesen keskeny formában növekszik, és rendes metszés nélkül meglehetősen rendetlenné válhat, ezért kerülje az elektromos vezetékek közelében történő telepítést.

[wp_ad_camp_1]

Jégkárokra is hajlamos, ezért kerülje a vízelvezető csövek vagy más helyek közelében történő telepítést, például eresz, tető vagy ereszcsatorna mellett, ahol a víz kifolyása problémát jelenthet. Annak ellenére, hogy évtizedek óta vad népszerűségnek örvend, sok város ma már nem teszi lehetővé, hogy ezt a fát jól látható területekre telepítsék. Egyes gyümölcsösök ezt a fát oltási alapként használják ehető körtefajtákhoz, például a Bosc vagy a Comice körtéhez, így olcsó lehetőség lehet egy kis körteültetvény beindításához, ha van néhány körtefa oltvány. A kínai díszkörte toleráns a legtöbb talajviszonyban, beleértve a lúgos vagy agyagos talajt is. Ideális esetben enyhén savas, jól vízelvezetett talajjal kell rendelkeznie, de toleráns természete miatt nehéz területekre ültethető, ahol más fák nehezen növekedhetnek. Ez a fa nem tolerálja jól a sós talajt, ezért nem szabad olyan utcák vagy útszélek elé ültetni, ahol télen a sóhasználat gyakori.

Ennek a fának naponta legalább hat órára van szüksége teli napra, hogy virágozhasson, és virágokat majd gyümölcsöket teremjen. A palánták árnyékosabb területeken nőhetnek. A kínai díszkörte körte tolerálja a szárazságot, de a rendszeres csapadékmennyiség vagy öntözés a legjobb az egészség megőrzéséhez. Az alap talajtakarása segíthet megőrizni a nedvességet egy száraz évszakban. A gyors növekedési sebességgel párosulva ez a fa időnként asszimetrikussá válhat, így kevésbé kívánatos tájfaként. Az ültetést követő első években végzett gondos és rendszeres metszés segíthet a fa alakjának ellenőrzésében, és kevésbé lesz hajlamos a vihar vagy szélkárok károsodására.