Hogyan tisztítsuk meg a kávédarálót?

Akár csepegtető kávéfőzőt, akár francia prést használ, szinte minden kávéértő egyetért azzal, hogy a tökéletes csésze frissen őrölt pörkölt kávébabból indul ki. Amint a kávébab külső része eltörik, az illóolajok, amelyek aromát és ízt adnak hozzá, elpárolognak. A bab őrlése otthon, közvetlenül a kávéfőzés előtt biztosítja a legtöbb ízt – de olajokat és zúzmarát hagy maga után, amelyet meg kell tisztítani.

A legtöbb kávébarát elektromos darálót használ, de kézi darálók továbbra is rendelkezésre állnak, ha minden csésze előtt jó edzésre van szüksége! Az elektromos változatok penge vagy sorja köszörűk. A későrlők gyorsan forgó pengével porlasztják a kávébabot. Különböző méretűek és olcsók. A forgácsőrlők két lapos, fogazott korongot vagy kúpos fogazott korongot használnak a kávé őrléséhez. Az olajok gyorsan avasodhatnak, és elronthatják a kávé ízét. Ha minden nap használja a kávédarálót, hetente ajánlott a gyors tisztítás. Ha a babból származó olajokat nem távolítják el rendszeresen, azok avasodnak, és rossz szagot és ízt okoznak. Még az időnként használt darálót is meg kell tisztítani tárolás előtt, hogy eltávolítsa az olajokat, hogy friss és használatra kész legyen, amikor szüksége van rá.

Amikor itt az ideje a pengecsiszoló tisztításának, nedvszívó anyagot kell használni a pengéhez és a csiszolóedényhez tapadó olaj összegyűjtéséhez. A természetes szemcsékből álló darálótisztító tabletták a kávézókban vagy az interneten kaphatók. Vagy használhat sima, száraz, nyers rizst. Öntsön egy negyed csésze száraz, nyers rizst vagy az őrlőgép tisztító tablettáinak ajánlott mennyiségét a pengedaráló garatjába. Kapcsolja be a darálót, és futtassa addig, amíg az összes rizs vagy tabletta finom porrá nem csökken. Miután a rizs porrá vált, kapcsolja ki a darálót, és húzza ki a konnektorból.