A kollagén hatékony pótlása a szervezetben

Az elmúlt pár évben rengeteget lehetett hallani a kollagénről, illetve annak kiváló hatásairól a szervezetben. Így nem csoda, hogy az emberek viszik a kollagén tartalmú étrendkiegészítőket, mint a cukrot. Na, de mit is érdemes tudni a kollagénről és milyen étrendkiegészítőket célszerű választani?

Kollagén a szervezet egyik építőeleme, így nagyon fontos része a szervezetnek. A testben lévő kötőszövetek számára biztosítja a rugalmasságot, valamint a regeneráló képességet. A kollagén a teljes testben megtalálható, mivel jelen van az izmokban, bőrben, ízületekben és csontokban, így nagyon fontos része a szervezetnek. Viszont harminc-negyven éves kort követően csökken a szervezetben a kollagén mennyisége. Ez azt jelenti, hogy körülbelül évente egy százalékkal lesz kevesebb a kollagén mennyiség a szervezetben. Ráadásul különféle tényezők hatására a szervezet kollagén mennyisége még jobban csökken. Ilyen tényezők a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás, a stressz, az alkoholfogyasztás, a környezetszennyező hatások. A legjobb, amit tehet, hogy gondoskodik a kollagén pótlásról.

Ma már számos termékben megtalálható a kollagén. Éppen ezért nem könnyű kiválasztani a megfelelő terméket a hatalmas kínálatból. A mi tanácsunk az, hogy válasszon olyan terméket, ami természetes, tehát a lehető legkevesebb hozzáadott adalékanyagot tartalmazza. Ezenkívül a legjobb, ha a kollagént folyadék formában viszi be szervezetébe, mivel így hasznosul a leginkább. Az ízesített változatokkal jobb óvatosnak lenni, mivel az ízt a sok hozzáadott cukor adja. A kollagén az egészséges szervezethez, illetve a szépséghez is hozzájárul. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a gyogyvarazs.hu webáruházba és tekintse meg a kollagén tartalmú termékeket!