Hol érdemes megszállni Cancúnban?

Cancún az egész világon a tavaszi szünetről ismert. Emiatt a tengerparti mexikói város a jó időkről és a bulizásról híres. Ennek megfelelően sok lehetőséget talál arra, hogy hagyja bulizzon késő estig Cancúnban. De Cancun nem csak erről szól.

A 18. század óta szerepel a térképen, maja eredetű nevével, Cancun csak az 1970-es években kelt életre. A mexikói kormány finanszírozta az első szállodákat ebben a hihetetlen üdülővárosban – és akkoriban csak hárman éltek a környéken, akik egy kókuszültetvény gondozói voltak. A mostani Zona Hotelera területe, bizonytalan formájával egyértelműen tökéletes helynek tűnt a paradicsom számára. Tehát lehet, hogy nem rendelkezik azzal a gyarmati építészettel, amellyel más mexikói városok büszkélkedhetnek, de Cancunnak megvannak a maga szép pontjai. Úgy tekintik, mint egy belépési pontot minden olyan utazás kezdetéhez, amely Mexikó maja múltjának felfedezésére irányul – olyan romokkal, mint az El Meco és Yamil Lu’um, amelyek felkeltik az étvágyát a további felfedezések iránt. Cancun búvárkodásáról és sznorkelezéséről is híres, akárcsak saját víz alatti szobormúzeumáról.

Az, hogy pontosan hol helyezkedik el, amikor úgy dönt, hogy meglátogatja ezt a várost, különbséget jelenthet egy izgalmas, hangulatos utazás és egy menő, trópusi kiruccanás között. Ott akar lenni, ahol minden akció zajlik? Vagy inkább eltöltené a nyaralását lassú élettempó mellett, hogy kikapcsolódhasson? Ahogy a cancúni terület neve is sugallja, itt található Cancun exkluzív üdülőhelyeinek és all-inclusive szállodáinak nagy része. Mindezek egy 14 mérföldes gyönyörű fehér homokos part mentén helyezkednek el, amelyek a Karib-tenger csillogó türkizkék vizébe nyúlnak ki. Itt tölti idejét a legtöbb turista Cancúnban – és ki hibáztathatja őket? Lenyűgöző partszakasz, minden kényelemmel, amit a nyaraláson kérhet.