Kenya legszebb nemzeti parkjai

A szafariról híres ország, és a „Big Five” otthona, Kenye, rengeteg lenyűgöző nemzeti parkkal rendelkezik, amelyeket bármikor élvezhet. Szebbnél szebb természeti kínálattal itt találhatók Kenya legnépszerűbb nemzeti parkjai, ahol kaland várja, így örülhet a csodálatos látnivalóknak.

[wp_ad_camp_1]

A kihalt vulkán, a Mount Longonot egy jellegzetes és egyedülálló nemzeti park, amelyet meglátogatnak Kenyában. Drámai módon az ég felé emelkedik, lejtőinek meredeksége nő, minél közelebb kerül a csúcshoz. A park körül számos szép ösvény és túra vezet, amelyek a kialudt vulkán pereméhez vezetnek. A tetején található kráterben gazdag, különféle állat- és növényvilágú ökoszisztéma borítja a talajt. A lenyűgöző kilátás a magasból köszönti, és a panoráma miatt, határozottan érdemes megtenni a kemény túrát. Míg különböző állatokat lehet látni, például oroszlánokat, bivalyokat és zebrákat, a Longonot-hegy fő vonzerője a lenyűgöző táj, amely a kihalt vulkán alatt húzódik.

Kenya legnagyobb parkja, a Tsavo East fantasztikus hely a látogatásra, ha vadon élő állatokat szeretne látni. Míg a száraz terep időnként sivárnak és nézhetetlennek tűnik, valójában nagy és kicsi lények sokaságának ad otthont. Elefántcsordák járkálnak a parkban, és felejthetetlen élmény látni őket, ahogy a vörös földben tombolnak az éltető itatólyukak körül. Évente nagyon sok utazó özönlik Tsavo Eastbe, hogy megnézzék a „Big Five” -ot. Oroszlánok, fekete orrszarvúk, bivalyok, elefántok és leopárdok mind ebben a biológiai sokféleség hotspotjában laknak, és ez a sokszínű vadvilág teszi a parkot olyan nagy vonzerővé. Mivel a küszöbön álló Kilimandzsáró gyönyörű hátteret nyújt szafarihoz, az Amboseli Nemzeti Parkban készült fotók mindig lenyűgözőek lesznek. Míg a gyönyörű hegy a határ túloldalán, a szomszédos Tanzániában van, a parknak önmagában több mint elegendő látnivalója van.