Keveset iszik a gyerek, mit tegyünk?

Kiszáradásról akkor beszélünk, ha egy csecsemő vagy gyermek annyi testfolyadékot veszít, hogy nem tudja fenntartani a normális működését. A figyelmeztető jelek közé tartozhat a száraz bőr, a nyelv és az ajkak, a szapora légzés, a kevesebb nedves pelenka és a könnytelen sírás.

Keveset iszik a gyerek? Megvan a megoldás a wellnetviztisztito.hu weboldalon, csak látogasson el ide és tudjon meg mindent a tünetekről, valamint megtalálhatja vízszűrő készülékeinket is az otthoni tiszta vízhez.  A kiszáradás olyan állapot, amelyben valaki annyi folyadékot veszít a testéből, hogy nem tud normálisan működni. Kiszáradás fordulhat elő hányás, hasmenés, láz vagy elégtelen vízivás miatt is. Ha a gyermeknek súlyos kiszáradása van, előfordulhat, hogy nem tudja pótolni a testfolyadékot normál ivással vagy étkezéssel. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy a gyermeknek kórházba kell mennie. Hogyan segíthetek kiszáradt gyermekemnek otthon, hogy jobban legyen? Gondosan kövesse az orvos etetési utasításait. Ne adjon 2 éven aluli gyermekeknek hasmenés ellen vény nélkül kapható gyógyszert, hacsak kezelőorvosa nem utasítja. Ösztönözze gyermekét, hogy igyon folyadékot, de ha az otthoni víz nem tiszta érdemes szűrőt beszerezni az otthoni tiszta vízhez.

Lassan növelje a gyermeknek adott folyadék és étel mennyiségét. Adjon gyermekének acetaminofent lázra. Figyelje a kiszáradás jeleit, amelyek súlyosbodnak vagy visszatérnek. Ha a gyermekem kiszáradt, mikor kell orvost hívni? Hívja orvosát, ha gyermeke teljesen kiszáradt, ha viszont az első jeleit vette észre a kiszáradásnak, adjon nekik minél több tiszta vizet. Amennyiben víztisztítót keres, vagy nem iszik elég vizet a gyermeke és többet tudna meg erről a témáról, keresse fel a wellnetviztisztito.hu weboldalt.