Kölcsönzött munkaerő HR szolgáltató által

Magyarországon évek óta komoly problémát jelent bizonyos iparágakban a munkaerőhiány. Némely pozíciókba ma már szinte lehetetlen vállalás munkavállalót találni. A magyar munkavállalókra jellemző, hogy kevésbé mobilisak, így az országon belül nem igazán mozgathatók.

Kölcsönzött munkaerő a szinte állandó jelleggel fennálló munkaerőhiányra jelenthet hatékony megoldást. A toborzás több szempontból sem kifizetődő, nagyon sok pénzt és humán erőforrást igényel. Ráadásul a HR osztálynak gyakran nincs is erre kellő kapacitása. Ha a vállalat igénybe veszi a munkaerő kölcsönző szolgáltatásait, akkor azzal számos nehézségtől megszabadulhat és megoldódhatnak a munkaerőhiány okozta problémák. Egy toborzási folyamat rendkívül összetett, ezért hatalmas segítséget jelent, ha ezt a HR szolgáltató átveszi. Emellett a kapcsolódó folyamatok során folyamatos támogatást nyújt a vállalat számára. Mindezt a munkaerő kölcsönzés jogi keretein belül, így a visszaélések is hatékonyan megszüntethetők. A munkavállalók általában meghatározott időre vannak kiközvetítve és jellemzően nem kerülnek be a cég állományába.

A HR szolgáltató minden esetben igazodik az adott cég elvárásaihoz, annak érdekében, hogy a partner igényeit magas szinten ki tudja elégíteni. Az igazán nagy foglalkoztatók részéről ez eleve elvárás. A Jobtain minősített munkaerő kölcsönzőként ismeri a külföldi munkaerő szokásait, munkamorálját, motivációit, illetve hatékony segítséget nyújt a beilleszkedésben. A külföldi munkaerő behozatala mára elengedhetetlenné vált, ugyanis bizonyos szektorokban akkora a munkaerőhiány, hogy azt másként nem lehetséges áthidalni. Ha szeretne további hasznos információkat megtudni, akkor érdemes ellátogatni a partner.jobtain.hu weboldalra!