Különleges tetoválások

Különféle okai lehetnek annak, ha mintát varratunk a testünkre: egy általunk szeretett személy tiszteletére, vagy mert szeretnénk különbözni másoktól, vagy egy sorsfordító esemény hatására. Néhány tetoválás mögött sokkal mélyebb történet rejtőzik, mint gondolnánk.

A jobb szem alatt található könnycsepp tetoválás a bűnözői világban nagyon komoly jelentéssel bír, általában azt jelenti, hogy viselője gyilkosságot vagy gyilkossági kísérletet követett el. sokan vannak, akik szolidaritásból tetováltatják a bal szemük alá a könnycseppet, ha egy számukra kedves személy börtönben vagy tragikus körülmények között meghal. A Buddha tetoválás a buddhista országokban komoly istenkáromlásnak számít, könnyen rendőrségi ügybe keveredhetnek az ilyen tetoválást viselő turisták. A négylevelű lóhere népszerű tetoválás, a szerencse jelképeként is tekintenek rá. Ám ha egyel kevesebb számú levelet varratunk magunkra, akkor komoly bajba keveredhetünk Írországban, ahol ez a jelkép az egyik legnagyobb bűnszervezet jelképe.

A szögesdrót tetoválás szintén a bűnözői világban ismert tetoválás, azt jelenti, hogy viselője ült már börtönben. A szögesdrót minden csomója egy-egy börtönben töltött évet jelképez. Sokan kedvelik az állat tetoválásokat is, sokan a bátorság és erő jelképeként vicsorgó tigris, vagy oroszlán tetoválást varratnak magukra, aminek a jelentése az alvilágban: az ilyen tetoválást magán hordó ember hajlamos az erőszakra és a kegyetlenségre. Ha rossz társasággal találkozunk az ilyen tetoválásból könnyen bajunk lehet. A tetovált ujjgyűrű szintén arra utal, hogy viselője ült már börtönben. Kereszt tetoválás a mellkason szintén meggondolandó ugyanis Oroszországban ez az egyik legveszélyesebb bűnbanda ismertetőjele. Érdemes tehát tájékozódni, mielőtt a kinézett mintát magunkra varratjuk, milyen jelentése lehet azon kívül, amit számunkra jelent.