Legbájosabb kisvárosok Horvátországban

Évente látogatók tömege éri el az Adriai-tenger partját, hogy élvezze ennek a bőséges kis országnak az ételeit, az éjszakai életét és a szépségét. De megúszhatja a tömegeket egy gazdagabb és hitelesebb horvát élmény érdekében, ha egyenesen Horvátország legjobb kisvárosai felé tart. A tapasztalatok maximalizálása érdekében mindenképpen látogasson fel legalább egy dombtetős falut és egy tengerparti enklávét.

[wp_ad_camp_1]

Moscenice egy tipikus, dombtetőn fekvő középkori város, amely magasan az Isztriai-félsziget felett fekszik. A házak külső gyűrűjének külső falai megerősített falakként szolgálnak a zárt város számára. Ez nem hagy sok helyet a szűk közösség létrehozásában, szó szerint. A vár belsejében található keskeny utcák és zárt sétányok varázslatos látványt nyújtanak a kisváros számára.  Moscenice 170 méter (570 láb) tengerszint feletti magasságban áll, így gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és a közeli szigetekre. Kevesebb mint 2000 lakos hívja otthonának a Brac-szigeten fekvő Puriscát.

Ez a kis falu lenyűgöző öblével és gyönyörű fehér mészkőépületeivel gyakran Európa egyik legszebb városaként szerepel. Maga Brac szigete elég szürreális. A sziklatáblákon haladva eljuthat Pucisca-ba. Valaha arisztokraták és művészek kiváltsága volt itt élni, és láthatja majd azt is, hogy miért. A sziget gyorsan kiemelkedik a menedékhelyről, hogy a város úgy nézzen ki, mintha egy amfiteátrumban ülne. A part mellett, az Adriai-tengerben, a gyönyörű kis Primosten pihen. A törökök még a 16. században megfenyegették a várost, ezért Primosten polgárai felvonóhidat építettek a sziget bejáratához, amely a szárazföldhöz kapcsolódott. Erődített falak emelkedtek ki, és a kis város életben maradt. A szigetet visszavezették egy beömlőnyílásba, ahol egy átjáró volt, de a falak megmaradtak.