Legszebb nemzeti parkok Malajziában

A multikulturális Malajzia látványosságok lenyűgöző sorozatának ad otthont, és ez a gyönyörű trópusi ország minden szerencsés látogatóját csábítja és meghökkenti. Két részre osztva területét felosztják Nyugat-Malajziára, amely egy szárazfölddel összeköttetésben lévő félszigeten helyezkedik el, és Kelet-Malajziára, amely a Borneo szigetén fekszik.

[wp_ad_camp_1]

Következésképpen a különféle ökoszisztémák széles skálájának ad otthont, és csak felfedezésre vár. Bár a Lambir Hills Nemzeti Park kis méretű, határozottan meghaladja területét, amikor a kínált látnivalók mindegyikét számításba vesszük. Ez a park egy biodiverzitás-hotspot, amelyben csodás állatok és madarak egyaránt megtalálhatók. Ez a park tökéletes a természet szerelmeseinek, akik imádják mindazt, amit maguk előtt láthatnak. Az ösvények örömmel fonják át az erdő aljnövényzetét, és a fenti lombkorona árnyékában a madarak és a majmok játszanak a lombozat közepette. A fák magassága mellett eltörpülnek az érzései az elnyomó erdőtől, amely körülveszi.

A park legmagasabb pontja, a Bukit Lambir csodálatos kilátást nyújt. A park körül szétszórt vízesések és félreeső medencék rengeteg gyönyörű látnivalót kínálnak a szép és békés Lambir-hegységben. Taman Negarától is mindent megkap. Függetlenül attól, hogy felejthetetlen hegymászást, pihentető horgászatot folytatna, vagy megismerné a helyi kultúrát; ez a nemzeti park valóban mindenkinek kínál valamit. A világ egyik legrégebbi trópusi esőerdőjével és az állat- és növényvilágával mindenkinek tartogat valamit, és emlékezetes pillanatokat kínál mindenkinek a park kiélvezésére. Az itteni erdő gyönyörű kilátást biztosít a keskeny lombkorona mentén, amely a fák között húzódik és elrejti a környező lombozatot. Az erdő alatt vadon élő malajziai tigrisek, ázsiai elefántok is láthatók, amelyek mindegyike a park keretein belül védett.