Mely országokban esznek csigát az emberek?

A csigáknak több száz fajtájuk van, de melyik országban esznek csigát az emberek? Több országban bizonyos típusú csigákat ehetőnek tekintenek. Vannak olyan csigák, amelyek valóban ehetők az ember számára. Az emberek évezredek óta fogyasztják ezeket.

A csigákat Thaiföldön kozmetikai célokra használják (konkrétan a toxint/szérumot). Az Egyesült Államok számos részén nem kedvelt csemege. A történelem előtti idők óta az emberek világszerte különféle típusú állatokat fogyasztottak a túlélés érdekében, beleértve a csigákat is. A csigaevés az ókori világ számos részén elterjedt, így a Római Birodalomban is. Csigát tenyésztettek, hogy bőséges kínálat legyen a kereslet kielégítésére. Fogyasztásuk a gasztronómia egyik formájaként egyre népszerűbb. A csiga továbbra is hatalmas iparág az étteremiparban. A szárazföldi csigaételek ma már kizárólagosak Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Nyugat-Afrikában és néhány más országban, ahol egyedi receptek részét képezik. A csigák sok szempontból különlegesek.

Ha a „csiga” kifejezést ebben a tág értelemben használjuk, az nemcsak a szárazföldi csigákat foglalja magában, hanem számos tengeri csigát és édesvízi csigát is. A kerti csigák (Helix apersa) akár 50 yardot is elérhetnek óránként, vagyis nagyjából 0,5 hüvelyket másodpercenként. Nem mozognak gyorsan, de folyamatosan mozgásban vannak. A csigák a bolygó leglassabb állatai közé tartoznak. Ezek megtalálhatók a talajban (vagy szennyeződésben), homokban, fákban, sziklák vagy levelek alatt, valamint folyókban, tavakban és óceánokban szerte a világon. Mivel a szárazföldi csigák nem tudnak lélegezni a víz alatt, ki kell bújniuk, ha túl sok víz kerül a környezetükbe, hogy megakadályozzák a fulladást, így tudnak az emberek csigát gyűjteni az ételek elkészítéséhez.