Mi a japandi?

Lehet, hogy nem gondolná, hogy Japánnak és Skandináviának sok közös vonása van, de amikor a lakás tervezéséről beszélünk, sokkal hasonlítanak jobban, mint arra számítana. Mindegyikük esztétikája az egyszerűségre, a természetes elemekre és a kényelemre összpontosít.

[wp_ad_camp_1]

Tehát nem meglepő, hogy egyre több tervező olvasztja össze a kettőt és létrejön a „Japandi” stílus. A japán és skandináv tökéletes ötvözetével bíró Japandi formatervezés egyszerűsített, minimalista mintákra összpontosít, amelyek esztétikai szempontból kellemesek. Ez a belsőépítészeti stílus rengeteg természetes anyagot, tompa színeket, tiszta vonalakat és minimális, mégis jól kidolgozott bútorokat hordoz magában. A Japandi tervezés nem ritka, de szándékos. A Japandi stílusai gyönyörű kivitelezésűek, összpontosítva a minőségre és a kézzel készített darabokra az olcsó szerkezetek esetében. A Japandi bútorok és kiegészítők esetében rengeteg semleges szín és festék választható. Általában a nyugtató, harmonikus és a békés palettákat választják – és amikor az élénkebb színeket beillesztik, ezeket értelmesen és finoman teszik meg.

Ezenkívül a Japandi stílus gyakran hangsúlyozza a fenntarthatóságot. A természetes anyagok és az egyszerű minták elterjedtsége miatt ez egy nagyszerű környezetbarát dekorációs stílus. A Japandi népszerűsége nem meglepő, mivel egyre több fogyasztó vált a környezetbarát esztétika felé. Ha ön is a minimalizmus rajongója, akkor valószínű, hogy már elkezdett kísérletezni a Japandi stílusával. Annak érdekében, hogy valóban játszani lehessen ezzel a megjelenéssel, koncentráljon a természetes anyagokra, például a fákra vagy a bambuszdarabokra, amelyek a természet érzetét és az egyszerűsített szépséget idézik elő, vagy egyszerűen vigyen be néhány növényt otthonába.