Mi is az a Theta Healing?

A Theta Healing egy meditációs technika és spirituális filozófia. amit Vianna Stibal, egy három gyermekes édesanya alkotott meg 1995-ben, miután meditációval kigyógyította magát a rákból. A módszernek sok követője és legalább annyi ellenzője is van.

[wp_ad_camp_1]

„A csoda Te magad vagy” -ennek felismerésében segít a Theta Healing, aminek alkalmazásával érzelmi, fizikai és szellemi javulást érhetünk el, miközben közelebb kerülünk a Mindenség Teremtőjéhez. A Theta Healing egy alternatív gyógyászati és terápiás módszer, amelynek folyamán a teremtést a thétában végezzük, amelyben az azonnali változás megtörténik. A módszer nem arra bíztat, hogy fedjük el a problémákat, vagy hogy nézzük rózsaszín szemüvegen keresztül a világot. A módszer lényege, hogy feltárja és megoldja a problémák valódi okát az úgynevezett gyökérproblémát. Felnőttkori gátjaink, mentális betegségeink nagy része még gyermekkorban alakul ki. Ezeket a múltban található kiindulópontokat nevezzük gyökérproblémáknak. A Theta Healing alkalmazása során a kezelő és a kezelt személy théta agyhullámra hangolódik.

Ebben az agyhullámban valahol az ébrenlét és az álom határára kerülünk. Ebben az állapotban gyorsan beazonosíthatók a kezelt személy tudatalattijának rejtett fóbiái, pszichoszomatikus tünetei, gyökérproblémái. Ha ezeket a problémákat azonosítani tudjuk, akkor képesek vagyunk feloldani a gátló érzelmi mintákat és ezáltal tudunk fejlődni és boldog életet élni. A múlt sérelmeinek begyógyításával esélyt kapunk egy új, jobb jövő kialakítására bármilyen élethelyzetben vagyunk is. Alkalmazói szerint gyors javulás tapasztalható a kezelt személy közérzetében. A nyugodt lelkiállapot jó hatással van az egészségi állapotra is, bár erre tudományos bizonyíték nincs.