Micellás sampon? Mi az?

Ahogyan a micellás víz népszerűsége nagy hullámot váltott ki, a micellás sampon is ugyanolyan sikert arathat. Íme, mi az a micellás sampon, hogyan működik és milyen hajtípushoz illik!

A micellás víz micellákat tartalmaz, vagyis olyan részecskéket, amelyek mágnesként hatnak, és vonzzák magukhoz a szennyeződéseket az arcról. Nos, ugyanez igaz a micellás samponra is. Ezért ugyanazokat a micellákat tartalmazza, amelyek ezúttal az összes szennyeződést magukhoz vonzzák a fejbőrről, valamint a haj felszínéről. A sampon másik előnye, hogy enyhe összetétele nem támadja meg a hajat, ami azt jelenti, hogy akár naponta is használható, ha úgy érzi, hogy olyan gyakran kell hajat mosnia. A micellás sampon nem tartalmaz szulfátokat vagy szilikont, ami azt jelenti, hogy a haj kiszáradás vagy terhelés nélkül megtisztul. Miért válasszon micellás sampont a megszokott helyett? Zsírtalanítja és tisztítja a hajat, de anélkül, hogy túl agresszív lenne – az már ismert, hogy a sampon használata szárítja a hajat, de ha micellás sampont használ, ezt az elméletet elfelejtheti. A hagyományos samponokkal ellentétben a micellás sampon csak a felesleges faggyút és szennyeződést távolítja el, anélkül, hogy befolyásolná a fejbőr és a haj hidratáltsági szintjét.

A rendszeres sampon napi használata irritációt okozhat a fejbőrön, ami a micellás samponnál nem fordul elő, függetlenül attól, hogy milyen gyakran használja. Nem színezi el a hajszínt – azok a nők, akik hozzászoktak a hajfestéshez, tudják, hogy a színe minden samponozáskor elhalványul. A micellás sampon a micellákon keresztül képes eltávolítani a szennyeződéseket és a természetes olajokat anélkül, hogy eltávolítaná a hajat színező pigmentet. Ezért egy ilyen sampon használatával hosszabb ideig képes lesz intenzíven megőrizni a festett haj árnyalatát.