Miért jó, ha van szárítógépünk?

Az elmúlt évtizedekben számtalan olyan háztartási gép vált a mindennapok hű társává, amire kezdetben csak a tehetősebbek játékszereként gondoltak sokan.

Gondoljunk csak bele, régebben elvétve lehetett olyan háztartást találni, ahol volt mosogatógép. Ez valamelyest érthető, hisz sok időbe telt, mire tényleg átment az az üzenet, hogy hiába van egy egyszeri magasabb befektetés – gépvásárlás -, utána annyival hatékonyabban végzi a masina a dolgát, hogy rövid idő alatt behozza az árát, még úgy is, hogy a felszabadult időnket bele sem számoljuk a képletbe. Ugyanez a gondolatmenet igaz egyébként például egy gőzállomásra is, vagy épp egy indukciós főzőlapra, igaz kisebb mértékben, de mindegyik jóval hatékonyabb elődjénél. Van azonban egy háztartási gép, ami aránylag még mindig ritkán kerül megvételre, ez pedig nem más, mint a szárítógép.

Hisz minek is vásárolnánk súlyos pénzekért egyet, amikor a teregetés hamar megvan, vasalni meg amúgy kell(ene)? Nos, ha egy kicsit a dolgok mögé lesünk, hamar ráébredünk, hogy bizony egy nagyon hasznos találmány, bár kétségtelen, hogy van olyan háztartás, ahová nem biztos, hogy megéri megvenni. A szárítógép legnagyobb előnye, hogy nem kell teregetni – legalábbis elsőre mindenkinek ez jut az eszébe -. Ez tényleg így van, és bár jelentéktelennek tűnhet elsőre, de ha nagy a család, gyerekek is vannak, akkor érdemes kiszámolni, hogy heti 4-5 mosás mellett mennyi időnk megy el teregetésre. Meglepően sok. Emellett azonban számtalan egyéb pozitív hozadéka is van egy szárítógépnek. Elsőként mindjárt érdemes szót ejteni arról, hogy sokkal kevesebb pára kerül otthonunk levegőjébe, ami nyáron talán nem annyira lényeges, ám télen nagyon nem szerencsés, hisz a penészedés elsődleges oka. Emellett a szárításnak antibakteriális hatása is van – így kisgyermek mellé különösen ajánlott -, ráadásul, ha jól kiismerjük a gépünket, akkor rengeteg olyan ruhadarabot fogunk találni, amit a program végeztével már nem kell vasalni, így pedig még több időt spórolhatunk meg. Tény, hogy a szárítógép elsősorban kényelmi eszköz, ám az is biztos, hogy sokszor nagyon hálásak leszünk a felszabadult szabadidőért.