Miért keserű néha az uborka?

Ritka az olyan kertész, aki még nem tapasztalta meg a keserű uborka termesztését. Kevés olyan frusztráló dolog van annál, mint amikor ápoljuk a zöldségeket egész szezonban, majd végül betakarítjuk, és rájövünk, hogy nem nagyon ízlik, amikor az asztalra kerül. Az uborkákról ismert, hogy termékenyek, néha a végletekig. De mire jó az uborka, ha nem ízletes?

[wp_ad_camp_1]

A termesztett uborka mindegyike tartalmaz cucurbitacin B-t és cucurbitacin C-t, amelyek olyan vegyületek, amelyek állítólag megkeserítik a leveleiket és kevésbé ízletesek a csámcsogó állatoknak. Ezek a vegyületek általában a növények leveleire és szárára korlátozódnak, a növény olyan részeire, amelyeket az emberek nem esznek meg, ezért nem vagyunk tisztában azzal, hogy ott vannak. Akkor viszont, amikor a gyümölcsökbe költöznek, elkezdjük érzékelni a keserű ízt. Általában nem az egész gyümölcs válik keserűvé. Gyakrabban a keserűség a szárvégre és a bőr alatti területre koncentrálódik. Még mindig van némi nézeteltérés abban, hogy mi okozza a keserűség terjedését a zöldségben, de úgy tűnik, hogy az uborkák növekedése során a nyomás típusaira mutat. Tehát bár ezt követően nem tudjuk kijavítani a problémát, megpróbálhatjuk elkerülni a problémás termesztési körülményt, amelyek a keserű uborka potenciális tettesei.

Száraz körülmények: Hosszú, forró, száraz időjárás hozzájárulhat a keserű uborkához. Tartsa jól öntözve az uborkáját, hogy ellensúlyozza a keserűségre való hajlamot. Adjon nekik hetente legalább egy hüvelyknyi vizet, még extrém száraz időszak alatt is. Fontolja meg a csepegtető öntözést, hogy a növények megfelelő, állandó nedvességet kapjanak. Dugja a mutatóujját a talajba egy hüvelyk mélyen. Ha nedves, nem kell öntözni. Ha a talaj száraz, ideje az öntözésnek. A talajnedvesség megőrzéséhez és a gyomok megelőzéséhez talajtakarót adjon a gyökerek környékére, amikor a hőmérséklet emelkedik.