Minőségi kétcsöves kazettás fan-coil berendezés

A fan coil egység (FCU) tartalmaz egy ventilátort, amely a tér levegőjét beszívja az egységbe, majd egy hűtő- vagy fűtőtekercsre fújja. A levegő hűvösebben vagy melegebben jön ki, mint korábban. Egyes irodaházakban és bevásárlóközpontokban használják őket, és jellemzően ott vannak felszerelve, ahol több kis hely van, amelyekhez egyedi ellenőrzés szükséges.

[wp_ad_camp_1]

Kétcsöves kazettás fan-coil berendezés várja önt is a fisherklima.hu weboldalon, tehát itt a helye nálunk, ha ön is régóta keres már ilyen egységeket és nem szeretne túl sokat költeni rájuk.  Általában egy egyedi FCU csak 150m²-t szolgál ki, így több tíz vagy akár száz is lehet egy épületben. Az FCU-kat azonban leggyakrabban olyan épület kiegészítéseként használják, amelynek más légkondicionáló rendszerek biztosítják a légkondicionálás nagy részét. Az FCU-k hűtése általában hűtöttvíz-tekerccsel és fűtése melegvíz-tekerccsel vagy elektromos fűtőelemmel megy végbe. A hűtött vizet a központi üzemben található hűtőgépből biztosítják, a forró víz pedig kazánt alkot. Minden FCU-t kis külső levegővel látnak el a megfelelő szellőzés biztosítása érdekében. Az FCU rendszerek csak átlagos hatékonyságúak, de jól karbantartva és működtetve jó hatékonyságot eredményezhetnek. Általában nem olyan hatékonyak, mint a szokásos alternatívák, mint például változó térfogatú légkondicionálás.

Az FCU rendszerek kora és állapota jelentősen befolyásolja a működési költségeket. Régebbi rendszerekben általában magasabb a hőmérséklet-szabályozó meghibásodása, a rosszul működő szelepek és a nem hatékony központi berendezés, amelyek mind növelhetik a költségeket. Mint minden rendszerben, a hatékonyságot is javítja a megfelelő irányítás és üzembe helyezés, különösen a hőmérséklet-érzékelők kalibrálása és a szelepek karbantartása terén. Amennyiben megtekintené fan coil rendszer kínálatunkat, keresse fel a fisherklima.hu weboldalt.