Mire jó a b8 vitamin?

Ha a legfontosabb tápanyagok kerülnek szóba, akkor elsősorban a C vitaminra, magnéziumra, a kalciumra vagy például a cinkre szoktunk asszociálni. Ezeken kívül azonban egy sor vitamin van, amelyek hatása kevésbé ismert, mégis nélkülözhetetlenek az egészség megőrzéséhez.  Tipikusan ilyen a b8 vitamin amit egyúttal zsírégető hatású természetes anyagként is számon tartunk.

[wp_ad_camp_1]

A B8 vitamin azon anyagok közé tartozik, amelyet szervezetünk is előállít. Olyan hordozó anyagokkal kerül a bélrendszerből a vérbe és a májba, mint például a lecitin. A májon keresztül eljut a szervezet minden pontjára, és többek között megvédi az agyat is az étrend változásából adódó problémáktól. Fontos szerepet tölt be a zsírsavak felhasználásában, és ez által védi a májat az elzsírosodástól, valamint az érrendszerre is jótékony hatással van. Ha szellemi frissességre vágynánk, vagy emlékező képességünket javítanánk, akkor is érdemes a b8 vitamin mellett letenni a voksot. A B vitamincsoport másik elemeivel együtt fogyasztva a koleszterinszintet is csökkenti, ráadásul az idegrendszer optimális működését is elősegíti.

Az ellazító és nyugtató hatás mellett a szív normális működésében is fontos szerepet vállal a vitamin. Ha frontérzékenység kellemetlenségeivel küzdünk, akkor is érdemes beiktatni étrend kiegészítőink közé a b8 vitamint tartalmazó fajtákat. S hogy milyen tünetekre számíthatunk akkor, ha hiánybetegségtől szenvedünk? A b8 vitamin hiányában gyakori fejfájás, fülzúgás tapasztalható, de az ingerültség, az alvászavar, a feledékenység és a különféle koncentrációs problémák is gondot okozhatnak az érintetteknek. Érdemes tisztában lenni azzal is, hogy a vitamin túladagolható, ilyenkor rendszerint hasmenés és hányinger szokott jelentkezni. Ha természetes formában szeretnék bevinni a szervezetbe,, akkor érdemes tojássárgáját búzacsírát, szóját, májat és olajos magvakat fogyasztani. A sörélesztő tabletta szintén remek választásnak bizonyul.