Intenzív zöldtető számtalan előnnyel

A kihasználatlan egyrészt nem esztétikus, másrészt, ha tudunk funkciót adni neki, akkor miért állna csupaszon? Ma már világszerte sorra változtatják át a csupasz tetőket burjánzó zöldtetővé. Érdemes élni a lehetőséggel, mivel a zöldtetőnek számos előnye van.

[wp_ad_camp_1]

Intenzív zöldtető legnagyobb előnye, hogy széles körű felhasználással rendelkeznek. Az ilyen tetőkön nem csak gyepes területek, de akár kisebb fák is telepíthetők. Különösen társasházak esetében jó megoldás az intenzív zöldtető, ahol a lakók csak ritkán érintkeznek zöld területtel és hiányolják a saját kertet. Az intenzív zöldtető csak csekély dőlésszögű tetőkön valósítható meg, mivel viszonylag vastag termőföld réteggel kell számolni. Valószínűleg a legtöbb társasházi lakos azt mondaná, hogy nincs is jobb annál, mint felmenni a tetőre és egy kicsit a természetben lenni, minezt a belváros közepén. A természet és alapvetően a zöld szín, nyugtató hatással van az emberre. Az intenzív zöldtetőn akár rendezvényeket is lehet tartani, például kerti partikat, céges rendezvényeket, sőt akár esküvőt is lehet tartani a zöldtetőn.

A kihasználatlan tetőt tehát érdemes kihasználni és zöldtetőt kialakítani. Sajnos Magyarország ezen a téren is le van maradva, ugyanis a világ többi részén virágzik a zöldtető business. Hongkongban például olyan érzése van az embernek, hogy minden lehetséges tetőfelületet beépítettek. A zöldtető kapcsán gyakran hallani, hogy amit elvettünk a lábunk alól, azt a fejünk felett adjuk vissza a természetnek. Ha jobban belegondolunk, ez tökéletesen igaz. Érdemes bővebben tájékozódni az intenzív zöldtetőkben lévő lehetőségek kapcsán! Ezzel látogasson el a zoldtetoepites.hu weboldalra, ahol az informatív tartalmak mellett elérhetőséget is talál!