Mit érdemes tudni a probiotikumokról?

A probiotikumok a bél mikroflórájának jótékony hatású, természetes mikroorganizmusai, melyek segítenek megőrizni, illetve helyrehozni a bélflóra egészségét. A probiotikumok az immunrendszer egészséges működésében is nagy szerepet játszanak, tehát nélkülözhetetlenek.

[wp_ad_camp_1]

Probiotikum gyermek- és felnőttkorban is fogyasztható. A probiotikumok a születéstől kezdve jelen vannak bélrendszerben. Probiotikumot abban az esetben érdemes fogyasztani, ha a bélrendszer egyensúlyi állapota valamilyen okból kifolyólag felborulna. Leggyakrabban a bélflóra egyensúlyának felborulása mögött helytelen táplálkozás, antibiotikum szedése, stresszes életmód, környezeti ártalmak vagy a tápcsatornát megbetegítő kórkép áll. Mindamellett probiotikumot nem csak kezelés, hanem megelőzés céljából is lehet szedni. Leginkább az antibiotikum szedés által okozott károkat lehet megelőzni. Az antibiotikum ugyanis a jó probiotikumokat és a rossz kórokozókat egyaránt pusztítja. Ezáltal nem csak a kórokozók pusztulnak el, hanem a bélflóra élő mikroorganizmusai is.

Éppen ezért, ha tudja, hogy antibiotikumot kell szednie, akkor ezzel egy időben célszerű probiotikumot fogyasztani, illetve az antibiotikum szedést követő egy héten is javasolt probiotikumot szedni. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a probiotikumban gazdag élelmiszerek fogyasztása által is sokat lehet tenni a bélflóra egészségéért. Bélflórában gazdag élelmiszer például a kefir, joghurt, banán, articsóka, bab, hagyma. A változatos, probiotumokban gazdag étrendnek köszönhetően megőrizhető a bélflóra egészsége. Viszont bizonyos esetekben szükség lehet a probiotikum szedésére. Bővebb információkért látogasson el a gyogyline.hu webáruházba, ahonnan megrendelheti a probiotikumot!