A távoli munkalehetőségek folytatása a COVID-19 után

A COVID-19 járvány előtérbe hozta a távmunkát, de bármi is történjen a járvány előrehaladtával, a távmunkában a lehetőségek garantáltan megmaradnak. Számos vállalat a járvány előtt is távmunkára volt felszerelve, és ma még sokan távmunkában dolgoznak a járvány miatt.

[wp_ad_camp_1]

Lehet, hogy most könnyű elfelejteni, de még mielőtt a járvány 2020 márciusától sok alkalmazottat otthoni munkavégzésre kényszerített volna, a távmunka megjelenése már a munka egyik fő trendjévé vált. Az egészségbiztosításhoz és a nyugdíjhoz hasonlóan a távmunka (akár teljes munkaidőben, akár alkalmi munkában) olyan előny, amelyet az álláskeresők keresnek, amikor potenciális munkahelyeket fontolgatnak. Az otthoni munka rugalmassága különösen népszerű az 1981–1996 között és a Z generációs munkavállalók körében, akik jobban ki vannak téve az ilyen rugalmasságnak. Nem feltétlenül szükséges, hogy az álláskeresők otthon dolgozzanak. Csak a rugalmas munkafeltételeket részesítik előnyben, amelyek lehetővé teszik számukra a távmunkát, ha erre szükség van.

Számos oka lehet annak, hogy egy alkalmazottnak otthon vagy az irodán kívül kell dolgoznia, ideértve a családi kötelezettségvállalásokat, az ingázási idő csökkentését, a munkahelyi utazást vagy a munka és a magánélet közötti jobb egyensúly elősegítését. Tekintettel arra, hogy sok álláskeresőnek mostanában fel van ajánlva az ilyen rugalmasság, lehetséges, hogy egy vállalat elveszítheti versenytársait a csúcstehetségek vonzása terén, ha nem rendelkezik valamilyen távmunkával. Képzelje el, hogy megtalálja a tökéletes jelöltet egy nyitott pozíció betöltésére, de ez a jelölt távol él a munkától, és végül úgy dönt, hogy nem akar költözni. Az áthelyezés gyakran az egyik fő tényező, amellyel az álláskeresők szembesülnek, amikor új munkahely mellett vagy ellen döntenek, és sok vállalat emiatt elveszíti a legjobb tehetségeket.