Mit eszik a vörösbegy?

A vörösbegy egy ismerős tollas látogató, de annak ellenére, hogy az egyik leggyakoribb háztáji madár, nem gyakran látogatják a madáretetőket. Tehát mit esznek a vörösbegyek, és hogyan nyújthatunk tápláló és vonzó ételeket a vörösbegyeknek?

[wp_ad_camp_1]

Az amerikai vörösbegyek széles körben elterjedt rigók, amelyek szorosan kapcsolódnak a kékmadarakhoz, a fakopáncsokhoz és sok máshoz. A legtöbb rigóhoz hasonlóan a vörösbegy is mindenevő, és széles körű, opportunista étrendet alkalmaz, amely változik az évszakokkal, az élőhelyekkel és a különböző táplálékforrásokkal. A vörösbegy jellegzetes étrendje 40% rovarokból és 60% gyümölcsből áll, olyan népszerű ételekkel, mint: földigiliszták, rovarlárvák, cserjék, hernyók és csigák, pókok, bogarak, szöcskék, termeszek, tücskök és más rovarok. Tavasszal és nyár elején a vörösbegyek több puhatestűt és rovart esznek meg, hogy megfelelő kalciumot biztosítsanak a tojásképződéshez és fehérjét az éhes keltetők táplálásához.

Nyár végén és ősszel a bogyók és gyümölcsök bőségesebbek. Télen a vörösbegy minden ételt elfogyaszt, amit csak talál, ami gyakran tartalmaz még növényeken maradt gyümölcsöket és bogyókat, különben a madarak oda vándorolnak, ahol az élelmiszerforrások könnyebben elérhetők. A nap elején, amikor a talaj még nedves, ezek a madarak több férget és morzsát találnak. A nap későbbi részében a vörösbegy több bogyót és gyümölcsöt fogyaszt. Biztosítson gyümölcsdarabokat, például almát és körtét, valamint megpuhult mazsolát vagy áfonyát a madarak számára. Az aprított darabok szintén csábíthatják az amerikai vörösbegyet, és megkóstolják a mogyoróbelet, a hántolt napraforgómagot, a lisztférgeket és a zselét is, ezért ha azt szeretné, hogy meglátogassák a vörösbegyek a madáretetőjét, akkor ezeket az elemózsiákat helyezze a madáretetőbe.