Mit takar a gerilla önéletrajz kifejezés?

Sokan nem tudják elképzelni, hogy mégis mi lehet a gerilla önéletrajz. A kifejezés hallatán a legtöbben a gerilla hadműveletekre asszociálnak. Ezek olyan csatákat jelentenek, ahol a gyengébbik fél azt gondolta biztosan veszít, azonban annyira ötletesen és váratlanul támadtak, hogy mégis győzedelmeskedtek. Gyakorlatilag ez igaz a gerilla önéletrajzokra is.

Gerilla önéletrajz gyakorlatilag azt jelenti, hogy a megszokotthoz képest eltérő, furcsa. Egy egyszerű példát tekintve a 2008-as gazdasági válságot követően nagyon nehéz volt munkát találni. Ekkor egy álláskereső mindenhova elküldte az önéletrajzát, azonban sehol nem járt sikerrel. Ezt követően gondolt egyet és nagy piros betűkkel készített egy SZUPER AJÁNLAT feliratot. Az egész arról szólt, hogy a cég élete legjobb döntését hozza, ha felveszik. Természetesen felvették. A gerilla önéletrajz megírásához érdemes a vállalat fejével gondolkodni. Azt is mérlegelni kell, hogy maximum öt perc, de inkább kevesebb idő áll rendelkezésre az önéletrajz átolvasására. Gyakran mindössze pár másodperc alatt dől el, hogy az önéletrajz eléri célját vagy félre teszik. Éppen ezért mindent be kell vetni!

Na, de mit értünk minden alatt? Nyugodtan használj színeket, nagyobb betűméretet, félkövérítést. Arra azonban ügyelj, hogy az önéletrajz esztétikus legyen, ne pedig olyan, mint egy óvodások által készített papírkupac. Mindenképp maradj a jó ízlés határán, azon belül viszont nyugodtan kreatívkodj. Ha valóban biztosra akarsz menni és online elküldheted az önéletrajzod, akkor készíts prezentációt vagy videót! Biztos lehetsz benne, hogy ha kitűnsz a tömegből, akkor emlékezni fognak rád és nagyobb eséllyel hívnak be egy állásinterjúra. Bővebb információkat a lepesmagazin.hu weboldalon találsz!

Forrás: Lépés Magazin