Mit tehet, ha Etiópiában jár?

Mivel az egyetlen afrikai ország, amelyet soha nem gyarmatosítottak, Etiópiának sikerült megőriznie színes kulturális identitását. Ez gyönyörű történelmi várain, őslakos falvain, valamint az országot átjáró mély hagyományokon és szokásokon keresztül valósul meg. Egy látogatás Etiópiában, és látni fogja, mi teszi hihetetlenül egyedülállóvá ezt az országot Afrika más részeivel összehasonlítva.

[wp_ad_camp_1]

Etiópia legtávolabbi parkjának tekintik az Omo Nemzeti Parkot, amely érintetlen természeti szépségű. Lehetősége van arra, hogy felfedezze a füves területeket, buja erdőket és a meseszép forrásokat is. A park számos bennszülött törzsnek ad otthont, beleértve a Mursi, Surma, Mogudge és Dizi embereket. A legtöbb ember azonban az Omo Nemzeti Parkba a vadon élő állatok megtekintése miatt látogat. Nemcsak bivalyokat, elefántokat, zebrákat talál, hanem veszélyes ragadozókat is, például gepárdokat, oroszlánokat és leopárdokat. A száraz sivatagok és kopár szavannák által körülvett Harar Jegol egy történelmi város, amely Etiópia keleti oldalán található. Ez a fallal körülvett város fontos kereskedelmi központ volt, s 1520 és 1568 között a Harari Királyság fővárosa volt. Manapság továbbra is Harar az ország egyik legszentebb iszlám városa, 82 mecsettel és több mint 100 szentéllyel.

A falakat a 13. és a 14. század között építették, bár az óvárosban található mecsetek egy része a 10. századra nyúlik vissza. Sétáljon át a kanyargós sikátorok labirintusán, és csodálja meg a színes házakat és a nyüzsgő légkört, amelyek Harart hihetetlenül egyedivé teszik. Az etiópiai Rift-völgy tavai a világ legrégebbi és legmélyebb tavai. Ezek az etióp-fennsík és a Szomália-fennsík között helyezkednek el, és továbbra is jelentős hatással vannak Etiópia virágzó gazdaságára. Látogatása során nézze meg az Abaya-tavat, amely mélyvörös színű. Madármegfigyelésre is mehet az Awassa-tónál, horgászhat a Ziway-tónál és krokodilmegfigyelésre is lehetősége van a Chamo-tónál.