Multivitamin hatása és hasznos információk

A multivitaminok olyan kiegészítők, amelyek sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Egyesek más tápanyagokat is tartalmaznak, például jótékony baktériumokat vagy ginzenget. Ezek a legnépszerűbb vitamin-kiegészítők, amelyeket hazánkban értékesítenek.

[wp_ad_camp_1]

hatása”>Multivitamin hatása elolvasható a vegnum.hu weboldalon, ahol ráadásul a legmagasabb minőségű Vegnum multivitaminokat is megrendelheti. Az embereknek szükségük van az összes szükséges vitaminra és ásványi anyagra az egészséges, kiegyensúlyozott étrend által, de bizonyos emberek számára bonyolult lehet ezt megvalósítani. A multivitamin képes pótolni az étrend bármilyen kicsi, de kritikus tápanyaghiányát, segít megelőzni az alacsony bevitelt. Egészségünk és jólétünk megőrzéséhez 13 vitaminra van szükségünk: A, C, D, E, K és a nyolc B vitaminra. A D-vitaminon és a B3-on (niacin) kívül testünk nem képes ezeket a tápanyagokat létrehozni, ezért ezeket multivitaminokból kell beszereznünk. Egyes vitaminok feldolgozásának módja azt is jelenti, hogy minden nap pótolnunk kell őket. A B-vitaminok és a C-vitamin vízoldékonyak – amire nincs szükségünk, kiürülnek a vizeletben – ezért minden nap megfelelő mennyiséget kell fogyasztanunk belőlük.

A friss gyümölcs- és zöldségfélék, diófélék és magvak, teljes kiőrlésű ételek és egészséges fehérjeforrások széles választékának elfogyasztása megfelelő tápanyag-egyensúlyt biztosít számunkra, de nem sokan fogyasztjuk ezeket állandóan. A kutatások szerint 2015-ben a magyar felnőttek csupán 25% -a evett öt vagy több gyümölcsöt és zöldséget egy hét alatt, míg a felnőttek közel 50% -a kevesebb, mint három gyümölcsöt evett naponta. Ha nem kapunk elegendő tápanyagot az ételeinkből, vagy nem tudjuk megfelelően felszívni a tápanyagokat, az alacsony tápanyag-bevitel egészségügyi problémákhoz vezethet. Használjon tehát minőségi multivitaminokat amelyeket a vegnum.hu weboldalon szerezhet be.