Okok, amiért a fehér falak a legjobbak

A fehér falak minden bizonnyal életképes megoldást jelentenek, és mielőtt megrázná a fejét, vegye figyelembe, hogy a szakértők is ezt állítják. Valójában egyes tervezők egyszerűen imádják őket! „Van egy tévhit arról, hogy a fehér falak unalmasak” – mondta Richard Medina tervező egy e-mailben.

„Szerintem van különbség az unalmas és az alulértékelt között. A fehérnek több száz árnyalata létezik, szóval ez nagyon klassz és nem unalmas. Ezenkívül a fehér fal az alkalmazástól függően sokrétű és dinamikus lehet, tehát nem unalmas.” Olyan teret díszítene, amely kevés négyzetmétert tesz ki? Savannah Phillips tervező szerint a fehér festék lehet a nyerő megoldás, ha azt szeretné, hogy egy helyiség tágasabbnak tűnjön. „A legjobb dolog a fehér falakban az, hogy nagyobbá tehetik a teret – világos színként a fehér falak egy nagyobb, kevésbé zsúfolt szoba illúzióját kelthetik.” Ezenkívül a fehér falak kiválóan átalakítják a gyengén megvilágított tereket, például a pincéket. Amint azt Amanda Thompson tervező egy e-mailben kifejtette: „Segítenek abban is, hogy világosabbá tegyék a helyiséget, különösen olyanokat, amelyekben esetleg nincs túl sok ablak vagy természetes fény.” A fehér falak nyugodtak és elegánsak – és ki ne szeretné ezeket? „A semleges és minimalista ihletésű terek minden korszakban a legjobbak” – osztotta meg Eilyn Jimenez tervező.

„A váltakozó textúrák használata a monokróm színpalettákban mindig időtlen, inspiráló megközelítést biztosítanak, amelyek tiszta érzést keltenek és vendégszeretőek. Általában ez a leginkább kért esztétika azon ügyfelek esetében, akik azt szeretnék, hogy tereik organikus, mégis kifinomult módon egyszerűsödjön.” Nem kell aggódnia amiatt, hogy a dekorációt a fal színéhez igazítja, ha fehér árnyalatot választ. „A fehér falak rendkívül rugalmasak abban az értelemben, hogy a tér kiegészítői mindig illeszkednek majd hozzá” – mondta Phillips.