Olaszország legcsodálatosabb szállodái

Az évszázados palotáktól kezdve, amelyeket luxuslakosztályokká alakítottak át, egészen a kis butikhotelekig minden modern felszereltséggel ellátva, Olaszország széles választékot kínál a szálláslehetőségek terén.

[wp_ad_camp_1]

A világ egyik leghíresebb szállodája, a művészien kifinomult Hotel Hassler a spanyol lépcső tetején található Rómában, és a vendégeknek a legjobb kilátást nyújtja az örök városra. Bár a 19. századi szállodát nemrégiben újították fel, ez továbbra is az óvilág luxusának példaértékű darabja. 82 szobája és 14 lakosztálya antik bútorokkal, velencei lámpákkal és műremekekkel díszített. A helyszíni tornaterem, gyógyfürdő és szalon mellett egy kőfalakkal körülvett Michelin-csillagos étterem és kerti kávézó növeli az ünnepelt Hotel Hassler vonzerőjét. Kevés olasz szálloda veheti fel a versenyt a Caesar Augustus Hotellel, ha szép kilátást nyújtó szobákról van szó. A magas, Nápolyi-öböl fölött található sziklán fekvő, egykori orosz királyi nyaraló panorámás kilátást nyújt a Vezúvra és a Capri partvonalra.

Lenyűgöző kilátás nyílik szinte minden szobából, és az ötcsillagos szálloda végtelenített medencéje és medence melletti étterme az általuk kínált tágas kilátásokról is szól. A mediterrán stílusú dekoráció, a figyelmes kiszolgálás és a teljes körű szolgáltatást nyújtó wellnessrészleg pihentető és fiatalító élményt nyújt a Caesar Augustus Hotelben. A Comói-tó nyugati partján található Grand Hotel Tremezzo 1910-es megnyitása óta a világ utazói számára kedvelt célpont. A vízre és Bellagio városára néző zavartalan kilátás mellett ez a szép szálloda, évszázados stílussal rendelkezik. Három étteremmel, három medencével, teljesen felszerelt wellness-központtal, valamint teniszpályákkal és kocogópályákkal ellátott parkkal várja vendégeit. A szálloda nagyszerű Sala Musica építészetétől kezdve a minden szobában található friss virágokon át semmilyen részletet nem hagynak figyelmen kívül.