One-Netbook A1 ultra hordozható laptop áttekintés

Az elmúlt években visszatért néhány régi trend: például a vintage vinyl és a retro videojátékok. Most hozzáadhatunk netbookokat ehhez a listához, mert a 2010-es évek olcsó és kompakt formai tényezője visszatér a piaci rést kiszolgálni kívánó kihívó márkáknak köszönhetően.

[wp_ad_camp_1]

A One-Netbook egy ilyen márka; A1-es noteszgépe egy nagyon hiányos közönséget céloz meg, sajátos funkciókkal. Például ellentétben a versenytárs modellekkel, van egy forgatható képernyője, amely jobban védi a billentyűzetet (mondjuk a Bmax Y13 Pro kialakításához képest). De ez még nem minden, ez az egyetlen ismert laptop, amely RS232 portot kínál, hasznos mindenféle eszköz csatlakoztatásához, amelyet a rendszergazdák, az informatikusok és mások használnak. Olvasson tovább, és tudjon meg többet. Az A1 egy másik laptopra emlékeztet minket, amelyet egy ideje áttekintettünk, a Chuwi Minibookot, amely szintén kicsi kabrió hasonló árcédulával és szolgáltatáslistával. Megfelelően kicsi antracit csiszolt alumínium fémlemezként jelenik meg, négy lyukával a perforált alapon, amely tartalmaz egy pár extra lyukat a VESA tartó felszereléséhez.

Mindössze 173 x 136 x 19 mm-es, 550 g-os súly esetén ez a legkönnyebb laptop, amelyet eddig teszteltünk. Képernyője a testhez van rögzítve egy forgatható 7 hüvelykes érintőképernyővel, amely akár 2048 nyomásszintet is támogat, és opcionális ceruzával használható. A billentyűzet érthetően be van zsúfolva (csak 15 mm az egyes billentyűk közepe között), és bár a tervezők tiszta munkát végeztek a kulcsok elrendezésével, nem sérthetik a fizika törvényeit. A felhasználóknak szem előtt kell tartaniuk, hogy valószínűleg nem fognak hozzáérni a gépeléshez. A bekapcsológomb a billentyűzet tetején található, és ujjlenyomat-leolvasóként működik, amit mi teljes szívvel magunkévá teszünk. Egy másik trend, amelyet nem tennénk, a webkamera teljes eltávolítása. Ami az érintőpadot illeti, nos, a helykorlátozások miatt nincs ilyen.