Otthoni praktikák száraz bőrre

A téli évszak elmúlásával az emberi szervezethez hasonlóan a bőrnek is szüksége van a megújulásra. A hosszú téli hónapok nyomai az arcbőrön is meglátszanak, azáltal, hogy a bőrfelület szárazzá válik, és elveszti a fényességét is.

[wp_ad_camp_1]

Tudnia kell, hogy száraz bőr esetén nem szükséges drága kezelésekre költeni, hiszen vannak, olyan hasznos otthon elvégezhető praktikák, amelyek segítségével elérheti a célját. Ha száraz az arcbőrre, és az otthon elvégezhető módszereket választja, akkor első lépésként vásároljon olyan termékeket, amelyek kizárólag száraz bőr kezelésére készültek. Válasszon olyan arclemosót, amely olajos bázisú, mivel így a bőr rövid idő alatt visszakaphatja a fényességét. Fontos, hogy minden este lefekvés előtt használjon hidratáló terméket, garantált, hogy reggel megfelelően hidratált, csodás arcbőrrel fog ébredni. Ha szeretné, hogy a hidratáló krémek teljes mértékben kifejtsék a hatásukat, akkor ügyeljen arra, hogy a sminktől, valamint a szennyeződésektől mindig megfelelően megtisztítsa a bőrét.

A száraz bőrre a kamillás arcmaszk a legideálisabb, azonban a legjobb, ha otthon saját maga készíti el arcpakolást. Nincs más dolga, mint két darab kamillás teafilter tartalmát egy kisebb tálkába borítani, ehhez adjon hozzá egy evőkanál mézet, ezt követően alaposan keverje össze. Az arcmaszk hígításához kamillateát használjon, a pakolást 20-30 percig hagyja az arcfelületén. Természetesen a száraz bőr esetén is lényegesen fontos a bőrradírozás, mivel csak így lehetséges az elhalt hámsejtek éltüntetése. Ha száraz az arcbőrre, akkor figyeljen oda az étkezésére is, fogyasszon minél több C-vitamint tartalmazó gyümölcsöt, zöldséget, mivel a vitaminnak köszönhetően a bőr ellenállóbbá válik.