Spanyolország legszebb nemzeti parkjai

Bár Spanyolország csak korlátozott számú nemzeti parknak ad otthont, valóban gyönyörűek! Ezek a parkok tartják a világ legtisztább és legérdekesebb tájainak drámáját és szépségét, és ökológiai gazdagságuk miatt váltak különlegessé.

[wp_ad_camp_1]

A spanyol nemzeti parkok a leveles zöld legelők, a kék vízi utak és a sűrű erdők festői jeleneteitől a havas hegyekig és a száraz, alpesi régiókig terjednek. Elhagyatott vulkanikus sivatagokat, trópusi szigeteket és a tengeri élet víz alatti menedékeit is befogadják. A Monfrague Park valóban egyedülálló. Tipikus ibériai tájáról ismert, amely rengeteg növény- és állatvilágnak ad otthont. Állítólag Európa egyik legjobb madármegfigyelő helyszíne, és a történelme igen gazdag. Keselyűket és sasokat lehet felfedezni a hegyoldalban, míg jégmadarakat és csalogányokat a két folyó egyik parkjában, a Tagus és a Tietarban észlelhet.

A helyszínen maradtak a monfragei vár romjai, amelyek a helyi legendákhoz kapcsolódnak, és a barlangképek még a történelem előtti időkből is kitartanak. A Galícia atlanti-szigeteit magában foglaló négy lakatlan sziget egy tengeri-szárazföldi park, valamint vezető szerepet tölt be a fenntartható turizmusban. A park csak a nyári hónapokban látogatható a természeti táj megőrzése érdekében. A víz felett fehér homokos tengerpartok, tiszta kék ég és fenyőerdők uralják a tájat. Míg a kristálytiszta tengervíz alatt több mint 200 hínárfaj virágzik, egészséges korallzátonyok és egyedi tengeri barlangok is megtalálhatóak itt. A tengeri élet, amely ezeket a vizeket otthonosnak nevezi, magában foglalja a különféle kagylókat, delfineket, bálnákat és cápákat. Hatalmas hegycsúcsok, a lenyűgöző kaldera és a ritka őshonos Kanári-fenyők jellemzik ezt a lenyűgöző nemzeti parkot. A kaldera, egy nagy lapos völgy a meredek hegyláncok között, és ez a park névadója is ami 10 km-re van tőle. A területet több mint 2 millió évvel ezelőtt vulkánkitörés és súlyos erózió hozta létre.