Szokatlan pozsgás növények, amik jól mutatnak a kertben

A pozsgás növények népszerűsége az utóbbi években emelkedett, nemcsak az alacsony gondozási igények miatt, hanem ezen izgalmas növények sokfélesége miatt. A speciális színek miatt néhány pozsgás növény úgy néz ki, mintha inkább egy másik bolygóhoz tartozna, nem pedig az ablakpárkányra.

[wp_ad_camp_1]

Az Echeveria pozsgás növények nemzetsége Mexikóban, Közép-Amerikában és Dél-Amerikában őshonos rozettaképző növényeket ölel fel. Az Echeveria ‘Topsy Turvy’ négyszögletes levélcsúcsa tengeri süllő megjelenésű és nagyon szép, ha csoportosan ültetik, vagy más pozsgás növényekkel kombinálják egy kertben. A ‘Topsy Turvy’-t ültesse bátran egy zöldes színű cserépbe, hogy kiemelje halvány kékes-zöld leveleit. Az Adromischus cooperi lila-szürke foltokkal és pontozott kis levelekkel rendelkezik. A növények különösen érzékenyek a fagyra, és nem szabad kitenni őket 7 Celsius-fok alatti hőmérsékletnek. A Adromischus cooperi növényeken lévő foltok erősebb napfényben jobban megmutatkoznak.

A növényeket leveles dugványokkal könnyű szaporítani. Csavarjon le egy darabot a levélből vagy a szárból és helyezze be a nedves kaktuszkeverékbe. A gyökerek négy-hat héten belül kialakulnak. A kalanchoe dél-afrikai rokona, az Adromischus cristatus) háromszög alakú levelekkel rendelkezik, enyhén fodros hegyekkel. Ezek a pozsgás növények tolerálják az enyhe fagyokat, de a legjobban hűvös, napos helyen, ritkán öntözve nőnek. A vörös és a fehér virágok kitekinthetnek az érett növények 2 hüvelykes levelei között. A Faucaria felina az a fajta növény, amely egyszerre vonzza és visszatartja a kísértést, hogy megérintse a furcsa módon fésült leveleket. Ezen növények lenyűgöző levél formáján kívül a növények olyan arany-sárga virágot állíthatnak elő, amelyek ősszel és télen szinte elhomályosítják a növényt. Ez a pozsgás növény egy rést tölthet be azok számára, akiknek árnyék-toleráns lédús növényekre van szükségük.