Szükséged van okosórára?

Előbb nem utóbb a legtöbbünk elgondolkozik egy okosóra beszerzésén. Aki használ hagyományos órát, az azért, mert eljátszik a gondolattal, hogy mivel ad többet egy okos verzió, aki pedig sosem hordott semmilyent, az pedig azért csábul el, mert ez nem is igazán óra, ez inkább egy miniatűr telefon a csuklón.

Igen ám, de a kérdés itt inkább az, hogy valóban szüksége van-e az embernek egy ilyen kütyüre, vagy csak az újdonság ragad magával? Mert vásárlás után már késő bánat, érdemesebb inkább előre gondolkodnunk. Azt bátran kijelenthetjük, hogy sokaknak igazi megváltás lesz ez az eszköz és pár nap után már azt sem fogják érteni, hogy eddig hogy tudtak meglenni nélküle. Ám szintén sokaknak egy teljesen felesleges – és sajátosságaiból adódóan csak plusz odafigyelést igénylő – kacat lesz csupán. Lássuk, hogy kik azok, akiknek szinte kötelező kiegészítő egy okos óra.

Azok számára, akik sportolnak, mindenképpen ajánlott egy minőségi darab, hisz gyakorlatilag egy mindenes eszközt kapnak, ami állandóan velük lehet, ráadásul úgy, hogy különösebben vigyázni sem kell rá. A kimondottan sportoláshoz kifejlesztett, minőségi darabok pontosan képesek lekövetni egy-egy edzés minden pillanatát, az elvégzett gyakorlatokat, az elégetett kalóriát, a megtett távot, de még az intenzív terhelés alatti pulzusszámot is monitorozzák a mellékelt alkalmazások segítségével. Ennél hatékonyabban szinte semmivel sem követhetjük fejlődésünket és aktuális állapotunkat. Arról nem is beszélve, hogy ha LTE képes készüléket választunk, akkor a telefont otthon is hagyhatjuk, hisz az óráról is tudunk telefonálni. A sportolók mellett azok is imádni fogják új okosórájukat, akik amúgy egész nap a telefonjukon lógnak, hisz így megmenekülnek attól, hogy állandóan elő kelljen venni a zsebükből a készüléküket. Minden értesítés (legyen az egy beérkező email, vagy beszélgetés, de akár egy közösségi oldal jelzése) azonnal megjelenik az órán, némelyekre egy pillanat alatt reagálni is tudunk. Külön öröm, hogy egyre több biztonságot szolgáló érzékelő (elesés figyelő, EKG, pulzusmérés) kerül ezekbe az órákba, így idősebbek számára is nagyon hasznos lehet egy ilyen viselése. Azzal azonban nem árt számolni, hogy egy minőségi okosóra nem olcsó, és rendszeresen tölteni kell, ami odafigyelést igényel.