Tanácsok szoláriumozáshoz

Bizonyára mindenki tudja, hogy a szolárium által lehet egészségesen, és kevésbé egészségesen barnulni, azonban néhány hasznos tanács betartása által megakadályozható, hogy a szolárium kárt tegyen a szervezetben. A legfontosabb, hogy tisztában legyen azzal, hogy milyen bőrtípusba tartozik, hiszen ennek függvényében kell meghatározni a szoláriumozás módját.

[wp_ad_camp_1]

A bőrtípusról érdemes megjegyezni, hogy öröklött tényező és lehetetlen megváltoztatni. Gondolkodjon el azon, hogy a bőre hogyan reagál az UV fényre, azaz a napra, barnul, vagy azonnal leég. Általában a bőr a szoláriumra is ugyanúgy reagál, mint a nap fényére. Természetesen az első szoláriumozási alkalomkor a lehető legrövidebb időre kell befeküdni, mivel így elkerülhető a leégés. Ezt követően az időtartamot két perccel ajánlott növelni, és így garantált, hogy a bőr fokozatosan és szépen fog barnulni. Az UV fény nagymértékben károsíthatja a szemet, ezért tanácsolt, hogy a szoláriumozás alkalmával viseljen védőszemüveget. A szoláriumozáskor használható szemüvegek kiszűrik az UV-fényt, és úgy van megtervezve, hogy az arc felülete le tudjon barnulni, tehát nem maradnak fehér foltok.

Szinte minden ember testén találhatóak anyajegyek, vannak olyanok, akiknek kisebbek, de vannak olyanok is, akiknek nagyok és kiemelkedőek az anyajegyei. A bőr felszínéből kiemelkedő anyajegyeket mindenképp védeni kell a szoláriumozás során, ezért magas faktorszámú naptejjel kell bekenni őket. Szoláriumozás után mindig figyeljen oda a folyadékpótlásra, mivel a meleg miatt a szervezet rengeteg folyadékot veszít. A smink, parfüm eltávolítása a bőrrel elengedhetetlen szoláriumozás előtt, hiszen a kozmetikumokban levő hatóanyagok megakadályozzák a bőr lebarnulását.