Kan kutyanevek listája

Egy új jövevény elnevezése sokszor problémás dolgot jelent a család körében. Mindenki a saját ízlésének megfelelőt akarja adni a kutyusnak, sokszor figyelembe sem veszik annak jellemzőit, hogy valóban ráillik-e a név. A döntés meghozatala egyértelmű kell, hogy legyen. Nem ajánlatos az, hogy a négy családtag, négy különböző néven szólítsa meg a házi kedvencet.

[wp_ad_camp_1]

Kan kutyanevek bő választékú listáját találják a nemharapok.hu weboldalon, ahol ABC sorrendben felsorolt nevekből válogathatnak. Reméljük, ezzel megkönnyítsük a döntéshozatalt, és valóban valami egyedi és stílusos névvel fogják ellátni házőrzőjüket. Vidéken, ahol több kutyus is található egy udvarban, nem sokat gondolkodnak a neveken, viszont aki valóban nagy kutya rajongó, és egy fajtiszta példánnyal rendelkezik, az már többet töri a fejét azon, mi is legyen a kedvence megszólítása. A kutya nevének kiválasztására nincsenek szabályok, bár fontos figyelembe venni a külső és belső tulajdonságait, és aszerint dönteni. Az eb megszólítása lehetőleg, minden esetben rövid legyen, mivel tudnivaló, hogy a kutyusok maximum két szótagot képesek megjegyezni.

A gazdik gyakran választanak olyan nevet, mely a kutya eredeti származását jelöli, például egy oroszfajta gyakran kap szláv nevet, az Ázsia környékéről származóknál pedig többször alkalmazzák a japán elnevezéseket. Sokan választanak házi kedvencüknek emberi keresztneveket, mint például az Emil, Nimród vagy akár a Feri, mellyel jelzik, hogy családtagként tekintenek az állatra. Ezenkívül nagyon népszerűek a régi, hagyományos kutyanevek, a Boby, a Frakk vagy a Maszat, amik talán soha nem mennek ki a divatból. A vicces megnevezések is helyet kapnak a mai világban, mint a Zizi, Zsömi, Csülök, Prézli, Bejgli vagy a hatalmat sugallók, a Szultán, illetve a Főnök.