Tippek egy felejthetetlen köszönőlevél megírásához

Lehet, hogy az állásinterjújának vége, de az interjúfolyamat még nem fejeződött be. Van még egy döntő lépés, amely jelentheti a különbséget aközött, hogy felveszik az állásra, vagy soha nem hívják be többet. Ez a lépés az, hogy felejthetetlen köszönőlevelet küld a felvételi vezetőjének.

[wp_ad_camp_1]

A köszönőlevél valóban változtatni fog? Igen, mindenképpen így lesz. Köszönőlap írása lehetőséget ad arra, hogy az interjú befejezése után is jó benyomást keltsen. Ez azt mutatja, hogy törődik a céggel, és nagyra értékeli az emberek arra fordított idejét, hogy találkoztak önnel. Ráadásul ez azt mutatja, hogy törődik a felvételi folyamat következő lépésével és aktívan részt akar venni benne. Jó esély van arra, hogy a felvételi menedzser nagyon elfoglalt legyen, és hamarosan fel akar venni valakit. Lépést kell tartani velük. Ha kézzel ír egy jegyzetet és postán küldi el, akkor lehet, hogy a döntés meghozataláig nem éri el őket. Annak biztosítása érdekében, hogy a felvételi folyamat felgyorsuljon, küldje el a köszönőlevelet e-mailben. Sokkal gyorsabban eljut a felvételi vezetőhöz.

A felvételi folyamat gyorsan halad, ezért fontos, hogy jó első benyomást keltsen – gyorsan. A köszönőlevél elküldésének optimális ideje az állásinterjútól számított 24 órán belül van. Így a felvételi menedzser nem felejti el Önt, sem az interjú során folytatott beszélgetéseit. A köszönőlevél gyors megírása azt is megmutatja, hogy a munkáltató proaktív és lelkes állásjelölt. A köszönőlevélben a „köszönöm” kimondása adott. Tegyen egy lépést előrébb azzal, hogy elmondja a felvételi vezetőnek, miért hálás az interjúért. Megemlítheti, hogy tetszett többet megtudni a cégről, találkozni a csapat tagjaival és megismerni a pozíciót. Ez megmutatja a felvételi menedzser számára, hogy az állásinterjú nem csupán formális része volt a felvételi folyamatnak az Ön számára. Az állásinterjú során ismerje meg azok nevét, akikkel kapcsolatba lép, és említsen meg néhányat a köszönőlevélben.