Újonc álláskereső hibák, amelyeket el kell kerülni

Ön éppen újonc álláskereső, aki oda akar kijutni és megtalálni az első pozíciót? Az első próbálkozás egy elég kaland kezdetét jelenti, amikor arra törekszik, hogy elérje a munkaerő-felvétel célját.

[wp_ad_camp_1]

Újoncként könnyű ide-oda elkövetni néhány hibát, ami lelassíthatja a munkalehetőséget. Sok munkáltató közzéteszi a munkahelyek elérhetőségét a weboldalain, a közösségi média fiókjaiban vagy az olyan munkaügyi táblákon, mint a Glassdoor, az Indeed és a LinkedIn. Sokan az interneten keresik álláskeresésüket, és ez teljesen rendben van! Ezenkívül sok munkáltató arra kéri a jelölteket, hogy nyújtsák be kísérőlevelüket és önéletrajzukat online. Az internet azonban csak eddig fog eljutni, és a legsikeresebb álláskeresők kiegyensúlyozott álláskeresést folytatnak, amely magában foglalja a személyes márka építését és a hálózatépítést. A jelentkezés minden online keresett munkára nem a siker receptje. Használja az internetet erőforrásként, de ne építse fel a teljes álláskeresési stratégiát az online keresés köré.

Egy másik hiba, amelyet sok belépő szintű álláskereső elkövet, ugyanazon önéletrajz és kísérőlevél újra felhasználása (csak kisebb változtatásokkal) minden alkalommal, amikor állásra jelentkeznek. Minden munkalehetőség egyedi, és megérdemli a saját célzott önéletrajzát és zavaró motivációs levelét. Minden önéletrajzot annak a munkának kell igazítania, amelyre jelentkezik, és tartalmaznia kell az álláshirdetés szempontjából leginkább releváns készségeket és teljesítményeket, míg a zavaró kísérőlevél az álláskereső esélye arra, hogy részletezze, miért motiváltak csatlakozni a vállalathoz hogyan érzik magukat kapcsolatban a vállalat kultúrájával és küldetésével. A belépő szintű álláskeresők gyakori hibája az interjúkkal szembeni nem kívánatos hozzáállás kialakítása. Ha még soha nem volt ilyen, természetesen nehéz tudni, mire számíthatunk. És bár igaz, hogy az első interjú előtt nem kéne leharapnia az összes körmét, mégis komolyan akarja venni, mivel általában ez teszi vagy törik meg az esélyét, hogy felveszik. Szóval, hogyan tudsz felkészülni?