Útmutató az úszómedence típusokhoz

Csakúgy, mint bármi más, az úszómedencék is különféle típusúak, kialakításúak, méretűek és formájúak, és különféle célokra használják őket. A költségvetés, a tétel mérete, a helyi szabályok és az anyagok elérhetősége mind-mind befolyásolja, hogy milyen típusú medence mellett fog végül dönteni.

Mielőtt belevágna, mérje fel, milyen típusú uszoda működik Önnek és családjának. Lehet, hogy egy kis medence tökéletes lesz számára, vagy álmodozik egy nagy, parkosított, földbe süllyesztett medencéről medenceházzal kiegészítve? Tekintse meg a lehetőségeit. A föld feletti medencék gyakran a dolgozók vagy az alsó középosztály számára elérhető medencetulajdon szimbólumai. A „The Middle” című sitcomban szereplő Heck család egy „föld feletti medence család”, míg a „Here Comes Honey Boo” klánja nagyon izgatott volt, amikor a föld feletti modelljüket a Georgia-i udvarukra szállították. Először is, az egyik oka annak, hogy a föld feletti medencék vonzóbbá váltak a karcsú gazdaságban, az alacsonyabb árcédulák. Már a név is elárulja: egy építészeti medencének szerkezettel, határozott vonalakkal kell rendelkeznie, és gyakran visszaadja a ház formáját, és ugyanazokat az anyagokat használja az összetartozó megjelenés érdekében.

Az építészeti medence gyakran geometrikus, kifinomult, és általában egy építész tervezte. Ha a ház egyedi építésű, a medencét gyakran a házzal egy időben építik, figyelembe véve a telek méretét, valamint a ház elrendezését és a medencéhez való viszonyát. Egy fedett uszoda meglehetősen egyszerű – belül van, tető alatt, és legalább három fallal szigetelve. A fedett medencék általában egyszerű, geometrikus formájúak, és egész évben úszásra vagy edzésre készültek, különösen hideg éghajlaton. A beltéri fűtött medencék költsége alacsonyabb, mint a kültéri medencéké, mivel a medencehelyiség szigetelt, és kevésbé valószínű, hogy a hő távozik, mint ahogyan kint.