Vasalás könnyen és egyszerűen

Bizonyára mindenki rájött már arra, hogy egy inget sokkal nagyobb feladat kivasalni, mint egy konyharuhát. Ha lépésről lépésre vasalja ki az inget, akkor garantált, hogy sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz az ing vasalás is. Jegyezze meg, hogy az ing melyik részével kell elkezdeni a vasalást, valamint, hogy melyikkel kell befejezni.

[wp_ad_camp_1]

Ha inget szeretne vasalni, akkor első lépésként a gallért helyezze a vasalódeszkára, teljesen lényegtelen, hogy a gallér külső vagy belső felével kezdi a műveletet. Ez után következik az ujjak kivasalása, természetesen elsőnek az egyik, aztán a másik ujjat helyezze szépen eligazítva a deszkára. Ennél a lépésnél el kell döntse, hogy élére vasalt ujjakat szeretne vagy nem. A harmadik feladat a mandzsetták vasalása, érdemes megjegyezni, hogy mindig kigombolva kell vasalni az ingnek ezen részét, a tökéletes eredmény eléréséért a mandzsettagombokat ajánlott meggőzölni, akkor, amikor az ing a vállfán van. Ezt követően sor kerülhet az ing elejének a vasalásához, ennél a lépésnél soha nem szabad begombolva hagyni az inget.

Sokan elfelejtik az gomb elején levő gombokat megvasalni, ennél a műveletnél meg kell fordítani az ing elejét, és lényegében a gombok hátulján kell néhányszor végig húzni a vasalót. Az utolsó, de mégis az egyik legfontosabb feladat az ing hátsó részének a kivasalása. Ajánlott teljes gőzzel vasalni ezeket a ruhadarabokat, mivel szárazzon sokkal több időt vesz igénybe a művelet. Soha ne centrifugázza az ingeket magas fordulatszámon, mert akkor a vasalás nehezebb lesz. Szárítsa vállfára helyezve az ingeket, hiszen így lehetőséges, hogy eltűnnek a mosás során keletkezett gyűrődések. Vasalja félig száraz állapotban az ingeket, és garantált, hogy tökéletes eredményt ér el.