Vászontáskák előnyben

Bár a nejlon zacskók korában élünk, talán hamarosan csökken ennek a rendkívül környezetszennyező eszköznek a használata. Immáron törvénybe van foglalva az Európiai Unióban bizonyos műanyag tárgyak betiltása 2021-től, így meglehet, hogy ezentúl még több hölgy retiküljében vagy még több úriember csomagtartójában pihen majd egy-egy textilszatyor.

[wp_ad_camp_1]

Számos előnye van ennek az alkalmatosságnak. Elsősorban, hogy például a len anyagból készült szatyor előállítása kisebb ökológiai lábnyomot hagy maga után, mint a nejlon társai, melyek lebomlásához bizonyos kutatások szerint 200-1000 év szükséges. Emellett nagyobb a teherbíró képessége. Talán már mindenki járt úgy legalább egyszer, hogy mire végigcipelte az üzlet parkolóján a megvásárolt termékeket, a fele a földre hullott az elszakadt szatyorfülek miatt. Ez a vászontáskával, kis eséllyel történhet meg. Koszolódás esetén könnyen mosható akár kézzel, akár mosógépben, nem tesz kárt az anyagban, így a megfelelő bánásmóddal évekig is használhatunk egy-egy táskát.

A legjobb az egészben, hogy a hölgyek kiegészítőként is használhatják. Megannyi szín, minta és anyag közül csemegézhet, aki szeretne beszerezni magának, de ha van egy varrógép és némi kézügyesség, könnyűszerrel elkészíthető otthon is, ami abszolút az újrahasznosítás jegyében történhet. A nagyszülők szekrényben porosodó textiliái között biztosan akad használható darab, egy szakadt függöny pedig egyszerű zöldség, gyümölcs tárolóvá varázsolható. Csak egy kis fantázia, kreativitás és kész is! Amennyiben ezek szűkében vagyunk, még mindig támogathatjuk a hazai készítőket, kisvállalkozókat, mellyel szintén jót cselekszünk, ráadásul gyakorta van mód az egyéni igények szerint elkészített termékekre, míg a nagy multiknál csak a legyártott tárgyak közül válogathatunk.