Virágok, amelyek vonzzák a kolibrit

Azok számára, akik egyaránt kedvelik a kertészkedést és a madármegfigyelést, szerencsés, hogy olyan sok nagyszerű növény létezik a kolibri vonzására. A madármegfigyelőknek, akik vágynak ezekre a finom tollú szépségekre egyáltalán nem kell feláldozniuk a tereprendezés hatásait. Azok a növények, amelyeket az emberek vonzónak tartanak, szintén azon virágok közé tartoznak, amelyeket a kolibrik is szeretnek.

A vörös kolumbin (Aquilegia canadense) egy 2 méter magas évelő növény. Virágzása mutatós és időszerű: Tökéletes arra, hogy vonzza a kolibrikat, akik épp északra kezdenek visszatérni téli otthonaikból. A Columbine részleges árnyékban jól teljesít. A kék csillagfürt (Lupinus perennis) Észak-Amerikában őshonos. Virágzáskor két méter magas, ez a növény nem olyan mutatós, mint a nem őshonos csillagfürtök, de az őshonos növények rajongói szívesen lemondanak egy kis szépségről, hogy megnézzék, hogy a kolibri nektárt kortyolgat egy ilyen növényből. Adjon neki teljes napsütést északon, délen pedig részleges árnyékot. A delphinium és a mályvaraj két hagyományos kedvenc, amely a kolibrit táplálja. Értékük az elért magasságokból is származik. Néhány delphiniums gyakran 5 méter magasra nő.

A napot szerető mályvák (Alcea) gyakran kinövik még a delphiniumokat is, és szívósak lehetnek. Technikailag kétéves növények, és ezeket a mályvákat olyan jól elvetik, hogy általában úgy kezelik őket, mintha évelők lennének. Mind a delphiniumok, mind a mályvák sokféle színben kaphatók, és hatalmas termetüknek köszönhetően kiváló választást jelentenek a hátsó sor kialakításához egy többszintű évelő ágyásban. Keresse meg a Crocosmia (30–36 hüvelyk magas) „Lucifer” fajtáját, hogy találjon virágot a narancs-piros színtartományban. Ez a dél-afrikai virág „a madarakért” jött létre, és a kártevők is elkerülik. A Crocosmia növények a gyökérből fakadnak, és teljes napsütésben, részleges árnyékban nőnek, a kolibrik pedig imádják őket.