Vitaminok a férfi egészségért

A férfi szervezet ellenállóképessége és teljesítőképessége különösen harminc éves kor felett csökken. Ekkor különösen fontos, hogy multivitamin készítménnyel támogassa szervezetét. Na, de milyen vitaminoknak kell okvetlenül benne lennie a multivitaminokban?

Férfi multivitamin akkor megfelelő, ha a legalapvetőbb vitaminokat tartalmazza, melyre a férfi szervezetnek szüksége van. Egy megfelelő multivitamin tartalmaz antioxidáns vitaminokat, például C- E- és A-vitamint, továbbá réz és szelén nyomelemeket, amelyek az immunrendszer védelméhez járulnak hozzá. Erre különösen a téli, légúti megbetegedésekkel teli időszakban van nagy szükség. Nagyon sok multivitamin tartalmaz L-arginint is, melynek az izomépítésben van szerepe. Szintén nagyon fontos része a multivitaminoknak a B-vitamin, amely leginkább a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban vesz részt. A B6-, illetve B12-vitamin a tesztoszteronszint fenntartásában vesz részt, ezért igazán fontosak. Ez igaz a cinkre is, amelyet az optimális tesztoszteron-szint érdekében kell szedni.

Legyen szó akár női, akár férfi multivitaminról, mindkettőben nagyon nagy szerepe van a D-vitaminnak. Különösen a téli hónapokban, amikor a napfényhiány miatt a szervezet kevesebb D-vitamint képes termelni. A multivitamin fogyasztásra nem csak harminc felett van szükség, hanem akkor is, ha fokozott szellemi vagy fizikai igénybevételnek van kitéve. Éppen ezért mindenkinek célszerű volna multivitamint fogyasztani. A legfontosabb, hogy a multivitamin kiváló minőségű legyen és tartalmazzon mindent, amire a szervezetnek szüksége van. Szerencsére ma már akár online is be lehet szerezni a szükséges táplálékkiegészítő multivitamint. Ehhez érdemes ellátogatni a vitaminstore.hu webáruházba!