Zakynthos, a földi paradicsom

Zakynthos Görögország egyik legszebb szigete minden olyan jelzőt magáénak tudhat, ami egy ideális nyaralás feltétele lehet. A jón-tengerszigeteinek legdélebbi tagja, szépséges lagúnáival, csodás strandjaival azonnal rabul ejti az ide látogatókat.

[wp_ad_camp_1]

Ha szeretjük a kötetlen utazást, érdemes robogót bérelni és azzal bejárni a szigetet, sokkal több látnivalóban lehet így részünk, mint a szervezett kirándulásokon. A Navagio-öblöt érdemes meglátogatni, itt található az egykori cigarettacsempész hajó roncsa, ami 1983-ban sodródott a partra, amikor sziklának ütközött. Az öblöt hatalmas fehér sziklák veszik körül, s a tenger háromféle színben pompázik, a világoskéktől a türkizen át a mélykékig. Az öböl közelében van a Blue Cave, a Kék barlang csoport, amit érdemes kis hajóval meglátogatni, ha szerencsénk van, megpillanthatjuk az itt élő mediterrán fókákat is. A barlangoknál kénes forrás is található, amit szintén nem szabad kihagyni.

A déli öböl, Laganas Görögország leghosszabb egybefüggő homokos strandja, 9 km hosszú. Híres az itt fészkelő cserepes teknősökről, ha korán felkelünk, a kikötőben láthatunk is egy hatalmas példányt, ahogy minden reggel a horgászok által neki kiszórt reggelit fogyasztja el. Aki igazán emlékezetes élményt szeretne, befizethet tengerparti lovaglásra, ahol a lovakkal együtt a vízbe is be lehet menni.  Aki este szórakozni vágyik, Laganas számos partiján jól érezheti magát. Az utak mentén helyben készített olívaolajat, szappant sajtot, mazsolát vásárolhatunk az igazán barátságos helybéliektől.  Csodálatos, fehér homokú tengerpartok, olíva- és citrusültetvények, Zakynthos város girbegurba romantikus utcái, kis szélmalmai mind mély nyomot hagynak az ide látogatókban.