A csőtörés jelei

A csőtörésnek vannak bizonyos egyértelmű jelei, amikor nem kérdés mi történt. Ilyen például, ha a víz elárasztotta a fél lakást. Szintén elég árulkodó, ha lassan folyik le a víz, gyakran dugul el a toalett vagy lyukas a vízcső. Ezeket könnyű észrevenni, ugyanakkor nem feltétlenül ennyire egyértelműek a jelek minden esetben.

[wp_ad_camp_1]

A csőtörés jeleiről itt tájékozódhat bővebben! Olykor nem könnyű rájönni, hogy csőtörés történt vagy valami baj van. A falban lévő apróbb folyásokat sokkal nehezebb észrevenni és mire a lakó érzékeli a problémát, arra már igazán nagy a baj. Az ilyen kis folyások nem csak a falban, hanem a padlóban, plafonban is bárhol kialakulhat, ahol vízcsövek futnak keresztül. Ez a fajta jelenség jókora károkat tud okozni, főleg, ha későn veszi észre az ember. Persze, vannak bizonyos előjelek, amik előre jelzik, hogy valami baj van. Ilyen például, ha a felület nedves, sőt penészedni kezd. Ezt általában kellemetlen szagok is kísérik, attól függetlenül, hogy milyen gyakran van takarítva. Ha elzárja a vízórát, ennek ellenére az továbbra is számol, akkor szinte biztos, hogy a lakásban valahol szivárgás történt. Ezt a megnövekedett vízszámla is igazolni tudja.

Érdemes vizuálisan is végig vizsgálni a lakást, különösen a toalett és mosdó környékén, valamint azokat a helyeket is érdemes megtekinteni, amiket alapvetően nem szokott. Ha nyirkos helyekre, elszíneződésekre lesz figyelmes, az szintén figyelmeztető jelnek minősül. Ahogy otthona egyre inkább öregszik, normális, hogy repedések jelennek meg, viszont a szivárgás hatására a repedések száma ugrásszerűen megnő. A szivárgó víz ugyanis gyengíti a szerkezetet, falakat. Bővebb információkért, azt javasoljuk, hogy látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra és tájékozódjon!