A hűtőszekrény rendszeres tisztítása

Egy háztartásban nagyon fontos dolog, hogy miként, és mennyire gyakran tisztítjuk meg az egyes háztartási gépeket. Bár a legtöbb ember csak a külső tisztaságot veszi észre, nagyon lényegesek a részletek is. A háztartási gépek tisztítása nem csak az esztétikai tényezők, hanem a funkcionalitásuk érdekében is elengedhetetlen.

[wp_ad_camp_1]

Hogyha egy gépet nem pucolunk megfelelően, akkor annak üzemzavara lesz, és előbb-utóbb véglegesen meghibásodik. A hűtőszekrény tisztítása egy olyan művelet, amelyet gyakran tanácsos elvégezni. Ennek több oka is van. Az első ezek közül természetesen a higiénia. Hogyha belegondolunk, hogy mennyire lényeges, hogy az ételt, amelyet elfogyasztunk, milyen körülmények között tároljuk, belátjuk azt is, hogy a hűtő rendszeres tisztítása mennyire fontos feladat egészségügyi szempontból. Amikor valaki rájön erre, akkor rendszerint igyekszik minden hónapban legalább egyszer alaposan kitörülgetni azt. Ehhez a rendszeres tisztításhoz azonban nem szükséges, hogy vegyszerezzünk, hiszen nincs szó komoly lerakódásokról (feltéve, ha valóban rendszeresen, és jó alaposan kitörülgetjük). Ilyenkor elegendő, hogyha házi tisztítószereket alkalmazunk.

A házi tisztítószerek nagyrészt ecetből, és szódabikarbónából állnak. Hogyha ezeket használjuk a hűtő, és másfajta konyhai, esetleg fürdőszobai berendezések tisztítására, akkor olyan eredményeket érhetünk el, mintha vegyszereket alkalmaznánk. A különbség pedig csak az, hogy nem ártunk vele az egészségünknek és a környezetünknek. A boltokban megtalálható vegyi anyagok ugyanis rendkívül károsak lehetnek. Ha csak lehet, el kell kerülnünk a használatunkat, főleg akkor, hogyha a hűtő tisztán tartásáról van szó, ahol élelmiszereket tárolunk. Az esetleges kellemetlen szagokat pedig a szódabikarbóna szintén képes maradéktalanul felszámolni…