A jojóba olaj előnyei a bőr számára

A bennszülött amerikaiak által számos jótékony hatása miatt régóta használt jojóba olajat a Jojóba növény magjából állítják elő, ez egy cserjés fa, amely Dél-Arizonában és Kaliforniában őshonos.

Könnyebb, mint a többi arcolaj, és könnyen beszívódik a bőrbe. Mélyen behatol, hogy megnyugtassa és puhítsa azt, miközben kiváló hidratáló hatást biztosít és egészséges fényt ad. Nem párolog el, mint a vízbázisú hidratálók, ami nagyon fontos, ha bőre ki van téve a környezeti hatásoknak. Tanulmányok kimutatták, hogy a jojóba olaj jelentős, hosszú hatású nedvességréteget biztosít. A jojóba tele van tápanyagokkal, például E- és B-vitaminnal, valamint antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal, például krómmal, rézzel és cinkkel, amelyek mind táplálják és védik a bőrt. A bio, hidegen sajtolt jojóba olaj a legmagasabb szintű antioxidánsokkal és tápanyagokkal rendelkezik. Mivel ez a tökéletes hidratáló, a Jojóba segíthet lelassítani az öregedés megjelenését, és elhalványítja a finom vonalakat és ráncokat. Bőrgyógyászati ​​tesztek kimutatták, hogy a jojóba olaj növeli a bőr rugalmasságát, és a hatás az idő múlásával is fennáll. A tesztek azt is kimutatták, hogy a jojóba olaj folyamatos használata csökkentette a felületes arcvonalakat.

Mivel a jojóba olaj nagyon hasonlít az emberi bőr olajaihoz, használata ráveheti a bőrt arra, hogy azt gondolja, hogy elegendő olajat termelt, és így kiegyensúlyozza az olajtermelést anélkül, hogy aknés vagy egyéb bőrproblémákat okozna. A jojóba természetesen elriasztja a mikrobákat is, így segít megakadályozni a baktériumok elszaporodását a bőrön. Mivel a jojóba olaj nagyon hasonlít a saját bőrünk olajaihoz, azonnal behatol a bőrbe és könnyen kisimítja, elősegítve az egészséges, ragyogó bőrt anélkül, hogy eltömítené a pórusokat vagy zsíros maradványokat hagyna maga után. A jojóba olaj hidratáló hatása megnyugtatja a leégést és csökkenti a hámlás esélyét.