Legjobb olasz strandok, ahova érdemes ellátogatni

Járt már Caprin, és bele is szeretett a partjaiba? Nos, átérezzük ezt – de ez még csak a kezdet. Olaszországnak 4723 mérföldnyi tengerpartja van, amelyen a világ legszebb strandjai és tengerparti városai találhatók. Gondoljon a fehér homokra, a mészkősziklákra és az elképzelhető legkékebb, legtisztább vizekre. Nehéz pontosan kiválasztani, hogy melyik strand a legszebb, de leszűkítettük ezt a listát.

Legjobb olasz strandok bővebb információi elolvashatóak az axa-assistance.hu weboldalon, ezért megéri ide látogatni, ha ön is ezekre kíváncsi. A Scala dei Turchi tövében található strand, egy sziklából áll a tengerparton, Realmonte közelében, feltűnő egyediségében. Tüzes bronzhomokja lenyűgöző kontrasztot alkot az azúrkék óceánnal szemben és a mögötte levő halványszürke sziklákkal. A terület arról híres, hogy Szicília egyik legszebb természeti csodája. Az apró, festői Atrani falu, amely az Amalfi-part mentén található, Olaszország leghíresebb tengerparti városaira emlékeztet, csak sokkal kevésbé zsúfolt. A színes sziklafalakon, a gyönyörű templomokon és a bájos tereken kívül a város idilli strandja a Tirrén-tengerbe süllyed. Bízzon bennünk: A két szikla által határolt víz látványát nehéz felülmúlni. Chiaia di Luna egész Olaszország egyik legfestőibb helye. A strand egy keskeny, selymes homokos félhold egy magas, 328 láb magas vulkáni sziklafal tövében, amely félhold alakban ívelt – innen ered a „luna” elnevezése. Ponzán, a Pontine-szigetcsoport legnagyobb szigetén található, amely látványos strandokkal van tele.

Szardínia hihetetlen strandjairól híres, ahol rengeteg fehér porszerű homok, élénkkék tenger és fenyőerdők által védett eldugott zug található. La Pelosát a hozzáértők kedvelik a lepukkant tengeri kastélya miatt, és amiatt, ahogyan látszólag az örökkévalóságig csak térdig juthat a vízben – szinte úgy, mint egy hatalmas sós vizű úszómedencében. További részletekért és a legjobb strandokért nézzen be az axa-assistance.hu-ra.