Mit kell tenni, ha a cső megrepedt, megrongálódott?

A csőtörést sokan úgy képzelik el, mint hatalmas áradást okozó kárt, holott ez nem feltétlenül van így. A tapasztalatok szerint a csőtörés és csőrepedés kapcsán nagyon sok tévhit él az emberek fejében, melyeket az alábbiakban igyekszünk eloszlatni és hasznos információkkal szolgálni!

A csőrepedés és csőtörés kapcsán itt olvashat bővebb információkat! A csőtörésnek nem csupán jól látható, hanem jó pár láthatatlan jele is van. A problémát nem csak akkor lehet észlelni, amikor a víz már ömlik és a fél házat elöntötte, ezért érdemes tisztában lenni a csőtörés és csőrepedés jeleivel. Az átázott felület az egyik legjellemzőbb figyelmeztető jel, amely lehet a falon és a padlón egyaránt. Némely esetekben a csöpögő csap is a csőtörést jelzi. A csőtörés látható és egyben jól észlelhető jele az összes vizesblokk esetében az alacsony víznyomás, továbbá a megszokotthoz képest számottevően magasabb a vízszámla összege. A csőtörés kevésbé látható, mondhatni láthatatlan, azonban egyértelműen jól érezhető, pontosabban jól szagolható jele a párás levegő, a penész szag és a csatornabűz. Fontos megemlítenünk, hogy nem feltétlenül vagy nem minden esetben jeleznek csőtörést vagy csőrepedést ezek a jelek, azonban mindenképp érdemes elővigyázatosnak lenni és leellenőrizni, hogy mekkora a baj.

A csőtörés vagy csőrepedés oka lehet például a gyenge színvonalú vízvezetékrendszer, vagy a rossz minőségű csövek. Az idő múlásával a legjobb rendszerek is elöregednek, amely szintén hozzájárul a szivárgáshoz. Ráadásul a rossz időjárási viszonyok is negatív hatással vannak a vízvezetékrendszer állapotára. A téliesítésre mindenképp ügyelni kell, hiszen az elfagyást komoly veszélyt jelent a csövekre. Bővebb információkért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra!