A kapor egészségi előnyei

A kapor számos tápanyagot és vegyületet tartalmazhat, amelyekről úgy gondolják, hogy segítik az emésztést és csökkentik a felesleges gázképződést. Csillapíthatja a menstruációs zavarokat és erősítheti az immunrendszert is. Mivel gyulladáscsökkentő anyag is, vegyületei segíthetnek az ízületi gyulladás és más gyulladásos betegségek elleni védekezésben.

A kaprot (Anethum graveolens) több száz éve használják kulináris és gyógyászati ​​célokra. Amellett, hogy erős, csípős, étvágygerjesztő ízt és ízt ad, számos gyógyászati ​​tulajdonsággal is rendelkezhet. Ezek a tulajdonságok bizonyos monoterpéneknek nevezett vegyületekből, valamint flavonoidokból, ásványi anyagokból és aminosavakból származnak. A kapor lehet évelő vagy egynyári gyógynövény, attól függően, hogy a világ mely részén termesztik. Számos étel ízesítőjeként, köreteként használható, de számos étel alapanyagaként is felhasználható. Azok a gyógynövénykutatók, akik saját maguk szeretnék termeszteni kaprot, fontos, hogy ezt a gyógynövényt meleg-meleg nyarakon, sok napsütésben termesszék.

A kapor egészségügyi előnyei a benne található szerves vegyületekből, vitaminokból és ásványi anyagokból származhatnak. Ezek közé tartoznak az erős monoterpének, mint a limonén, a karvon és az anetofurán, valamint a flavonoidok, mint a vicenin és a kaempferol. Ami a vitaminokat és ásványi anyagokat illeti, az USDA National Nutrient Database szerint jelentős mennyiségű A- és C-vitamint, valamint nyomokban folátot, vasat és mangánt tartalmazhat. A gyógynövényekben található illóolajok különleges és erőteljes tulajdonságokkal rendelkezhetnek. Úgy tartják, hogy ősi gyógyászati ​​tulajdonságaik vannak, amelyek egyszerre lehetnek stimulálóak, nyugtatók és hipnotikusak. A kapor illóolajai sem kivételek. Az illóolajaiban található flavonoidok és B-vitamin komplex aktiválhatja bizonyos enzimek és hormonok szekrécióját.